Сигурно сте имали моменти, когато сте поставяли чайник или кафеварка,

...
Сигурно сте имали моменти, когато сте поставяли чайник или кафеварка,
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да варите вода два пъти!

Сигурно сте имали моменти, когато сте поставяли чайник или кафеварка, водата в тях е завирала, само че по някаква причина не сте употребявали незабавно течността. Разсеял ви е телефонен диалог, любим телевизионен сериал, диалог с член на фамилията или просто сте трансформирали решението си. Като цяло се връщате в кухнята, а водата в каната към този момент е охладена и би трябвало да заври още веднъж. Ако обаче сложите вода за наново загряване - можете да платите със здравето си. Защо? Сега ще разберете!

Вредата на варената вода

След шупване, водата трансформира състава си, от него се изпаряват нездравословни субстанции и става безвредно да се пие. Въпреки това, когато водата се вари прекомерно дълго или се вари неведнъж, химичните съединения в нея се трансформират и доста рискови субстанции, вместо да се изпаряват, стартират да се натрупват!

Арсен
Световната здравна организация (СЗО) декларира, че " арсенът в състава на питейната вода съставлява най-голямата опасност за публичното здраве ". Постепенно насъбраният в тялото арсен води до болести на стомашно-чревния тракт, периферна невропатия, сърдечносъдови болести, бъбречна дисфункция, кожни лезии, диабет и даже рак.

Нитрати
Нитратите участват освен в почвата, само че и във водата и даже във въздуха. Когато водата е изложена на високи температури, нитратите се трансформират в канцерогенни нитрозамини. Тези субстанции могат да причинят такива болести като рак на яйчниците, дебелото черво, пикочния мехур, панкреаса, хранопровода и стомаха.

Флуор
Фактът, че флуорът, който е във водата, съставлява заплаха за човешкото здраве, към този момент е потвърден. Едно от научните и медицински списания разгласява резултатите от проби, които потвърждават, че наличието на флуор в питейната вода води до понижаване на IQ при децата. Изследване показва, че флуоридът понижава раждаемостта при мъжките мишки.

 

/zdrave.to
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР