Сигурно поне веднъж сте се замисляли, че живеем във време,

...
Сигурно поне веднъж сте се замисляли, че живеем във време,
Коментари Харесай

Как би изглеждал светът след ядрен апокалипсис

Сигурно най-малко един път сте се замисляли, че живеем във време, в което нуклеарният апокалипсис е изцяло действителен сюжет за нашето бъдеще. Големите суперсили разполагат с оръжия за всеобщо заличаване, които биха могли да влязат в приложимост при възможен световен спор. А в случай че това се случи, човечеството ще бъде на ръба на своето изгубване. Малцина ще оцелеят. Но какъв свят ще населяват?

Ето какви ще бъдат някои от последствията при възможен нуклеарен апокалипсис:

Електромагнитен подтик ще прекрати електричеството

Когато нуклеарната детонация стане факт, тя може да изпрати подтик от електромагнитна радиация, която ще накара електрическата система да спре да работи. Възможно е да бъде прекратена електрическата мрежа в цялата страна.

По време на тест с сходна бомба, импулсът изпратен от гърмежа е бил задоволително мощен, с цел да прекрати работата на улични лампи, тв приемници и телефони в радиус от цели 1600 километра от гърмежа. При това, приказваме за резултат от гърмежа, който е бил случаен. Съвременните бомби вършат това по предопределение.

Днес има чудовищни бомби, проектирани по този начин, че да изпращат мощни електромагнитни импулси при взривяване. Защото неналичието на електричество при врага е голям плюс за ответната страна.

Пушекът ще блокира слънцето

Ако се стигне до нуклеарен апокалипсис и взривяване на сходни пъклен устройства, то забравете за слънцето.

Когато сходна бомба се взриви, всичко в нейния радиус, което може да гори, ще стартира да гори. Сгради, гори, пластмаса, даже асфалтът на пътя – всичко ще бъде в пламъци.

Токсичният пушек ще стартира да си проправя път към атмосферата, а по-късно – и в стратосферата. Тъмният облак, намиращ се на 15 километра над земята, ще стартира да пораства и да се движи, с помощта на вятъра. В един миг, покрита ще бъде цялата планета.

С години след детонациите, слънцето няма да огрее планетата нито един път. Ако спорът бъде в действителност световен, то този интервал на липса на слънчева светлина може да продължи даже 30 години.

Ще бъде прекомерно студено, с цел да отглеждаме храна

Както можете да предположите, при възможен нуклеарен апокалипсис, най-големият зложелател на човечеството след привършване на войната ще бъде гладът.

Имаме обаче неприятни вести – поради неналичието на слънчева светлина, планетата ще се трансформира в едно пъклен, пъклен студено място. Толкова студено, че ще бъде невероятно да отглеждаме храна. Ако войната е била в действителност опустошителна, междинната температура на Земята може да спадне с цели 20 градуса. Представете си за каква трагична разлика приказваме.

Отглеждането на храна ще бъде невероятно, а животните ще стартират да измират от апетит. Дали и ние ще последваме ориста им?

Консервите ще стават за ястие

Един от главните способи, по които човечеството може да оцелее, е консумирайки консервирана храна и питиета от бутилки.

Група учени направили опит, поставяйки бутилки от бира и сода наоколо до мястото на нуклеарна детонация. Резултатите посочили, че въпреки и бутилките да имат радиация по себе си, самото им наличие е безвредно за консумация.

Остава въпросът: до каква степен ще ни стигнат консервираната храна и бутилките след сходен спор?

Очакват ни гневни стихии

Не единствено неналичието на слънце и студът ще бъде проблем за нас в годините след нуклеарен апокалипсис. Ще бъдем принудени да се оправяме и с стихии, каквито не сме виждали до момента.

Достигналите до стратосферата парчета освен ще блокират слънцето, само че също по този начин ще окажат резултат и върху слънцето. Ще се промени методът, по който се образуват облаците, като те ще “произвеждат ” доста повече дъжд. Докато не се възстановяват нещата, можем да чакаме съвсем непрекъснати превалявания и гневни стихии.

Хората въпреки всичко ще оцел eят

И нещо оптимистично за край – въпреки всичко ние ще оцелеем.

В днешно време прогнозите на учените са надалеч по-оптимистични, в сравнение с преди десетилетия. През 80-те години се вярваше, че възможен нуклеарен спор ще заличи цялото население на Земята.

И да, доста хора ще умрат. Повечето. Смята се, че към 500 милиона души ще загинат още при самото рухване на бомбите. Много повече ще умрат поради следствията.


След 25-30 години обаче животът ще може да стартира отначало. Температурите ще се възстановяват, а оживелите ще могат да стартират още веднъж да построяват света. От самата нула. Да, планетата ще наподобява като един огромен Чернобил, само че човечеството ще оцелее.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР