Сигурно помните актьора Дмитрий Нагиев, познат на повечето български зрители

...
Сигурно помните актьора Дмитрий Нагиев, познат на повечето български зрители
Коментари Харесай

Да отгледаш мъж: защо майките имат вина за мухльовците наоколо

Сигурно помните артиста Дмитрий Нагиев, прочут на множеството български фенове от сериала " Кухня ". Той се оказва и извънредно сполучлив създател на публикации. Последната е обвързвана с възпитанието и развъждането на децата. " Жените непрекъснато се жалват, че нямало мъже в близост. Да ги съжалим ли ", пита той.
Не мисля, че би трябвало да ги съжаляваме, тъй като те възпитават синовете си като девойки. Лигавят ги в доучилищна възраст, изпадат в истерична рецесия от всяка синина или рухване (Боже, господи, Жорко, незабавно слез оттова!). Хвърлят се да ги избавят, в случай че синовете са се качили по-високо от третото ходило на катерушката. Обуват им някакви шортички до петгодишна възраст и ги хранят с лъжичка.

Резултатът е логически: капризни полумомчета с хлътнали гърди и кецове и с лачена чантичка аdidas през рамо, мечтаещи единствено родителите им да натрупат благосъстояние най-малко за един боен цех.

Какво влиза в понятието „ мъж “?

Мъжът би трябвало да е мощен. А това какво значи?

Да взема бързи решения и да носи отговорност за тези решения.

Въпрос към родителите — учи ли се синът ви независимо да взема решения и да носи отговорност за тях?

Да вземаш решения и да носиш отговорност са двете страни на един орден. Свободата е едната страна. Ограничаване на свободата е другата.
 v Например: мъжът взема решения, само че отговорност за тях носи дамата. Това не е мъж, а мамино детенце.
Мъжът не взема решения, само че носи отговорност за тях. Това не е мъж, а мъжленце.

Свободата стартира със самоограничението.
 v
Снимка: Pinterest
Има една източна сентенция, която гласи: „ Първи пият вода камилите, тъй като нямат ръце. Втори пият мъжете, тъй като нямат самообладание. Последни пият дамите “.

В немюсюлманската скица за образование, разпоредбите би трябвало да са по-различни:„ Най-хубавото — на мама. Защото тя е момиченце. След това на котката — тъй като е безпомощна и зависи от нас. А след това сме ние с теб. Защото сме мъже “.

На каква възраст детето става мъж?

От момента на осъзнаване на себе си като персона. Психолозите знаят по кое време се случва това. На три години!

Да, благи мои мами. Още на три години вашият наследник е или мъж, или при него стартират полови изкривявания. И колкото повече се отнасяте с него не като с мъж, толкоз повече ще се визира мъжкото му начало. А всички потиснати и погрешно разрастващи се мъжки инстинкти след това се демонстрират в извратена форма: експанзия, извращения, злоба или тотално пренебрежение към женския пол и други.
 v
Снимка: Pinterest
От тригодишна възраст на момчето би трябвало да се споделя: „ Ти си мъж ". И би трябвало да стартира да се учи на думите „ Длъжен си! “.

Тъжно е, само че е реалност, че вашите изречения като „ желая да го направиш както ти споделям и не ме интересува нищо повече! “ или „ споделих по този начин, тъй като си задължен “ водят до развиването на социопатична персона. Огледайте се и ще видите тълпи от мъжленца, неспособни да се накарат да създадат каквото и да било деяние.

Мъжът е задължен:

Да може да търпи.

Да може да преодолява себе си.

Да умее да бърка.

Да умее да бъде гальовен.

Да умее да бъде недодялан.

Да умее да бъде друг.

Да умее да дава отговор за думите си.

Мъжът би трябвало да умее да БЪДЕ.

Да. Към детето би трябвало да се отнасяте като към възрастен. Това не значи, че с него не би трябвало да се играе, да му се простят неточности, да му се дава деликатност, да не му се усмихвате.

Детето има право да бърка. Момчето изследва света в близост и неговите граници. Знаете ли за какво мъжете наподобяват на деца? Защото мъжете също реалокират границите на този свят.

Момчето не би трябвало да бъде наказван за грешките си. Те би трябвало да бъдат поправени. От него самия. Самостоятелно. Но с ваша помощ и подсещане.
 v
Снимка: Pinterest
- Това е твоята стая. Сам си ѝ собственик – самичък ще прибираш, самичък ще разхвърляш.

- Мама също е момиченце. Колкото повече ѝ оказваме помощ – толкоз по-доволна ще е тя и ще мрънка по-малко.

- Сгазил си лука – отговаряй за постъпките си.

- Ти можеш всичко самичък.

- Ти преди всичко си бранител на фамилията.

- И не забравяй. Ние сме дружно.

- Има проблем? Значи има и решение.

Дами, отгледайте от синовете си същински мъже!

Някакви барби-бой в остатък към този момент са отгледани от вашите предшественички...

Автор: Дмитрий Нагиев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР