Сигурно първата асоциация, когато видите тази сграда е, че тя

...
Сигурно първата асоциация, когато видите тази сграда е, че тя
Коментари Харесай

Социалистическа архитектура в Швейцария

Сигурно първата асоциация, когато видите тази постройка е, че тя се намира в страна от Източния блок. В реалност обаче планът, който датира от 2013 година, беше напълно неотдавна осъществен в швейцарския град Лозана, който се слави с първокласните си парцели.

Комплексът Vortex е ситуиран в кампуса на Федералното политехническо учебно заведение и градския университет. Проектът беше умислен като част от кандидатстването на Лозана за провеждането на третите зимни младежки Олимпийски игри през януари 2020 година Заедно с това имаше и още една цел – да се усили жилищният фонд в града с близо 30%, като по този метод покрие забележителния недостиг.

Победител в състезанието е архитектурното бюро Dürig AG. Обектът беше приключен през декември 2019 година, а при започване на настоящата година в него не настаниха 1800 млади спортисти. Плановете беше след довеждане докрай на спортното мероприятие в общежитието да се настанят студенти. Пандемията обаче промени проектите и сега постройката се употребява за краткотраен център за медицински личен състав. Довършителните работи по интериорната част не престават и в края на лятото комплексът ще одобри своите първи непрекъснати поданици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР