Сигурно няма, човек който да не посяга по всяко време

...
Сигурно няма, човек който да не посяга по всяко време
Коментари Харесай

Защо ябълките трябва да се ядат само сутрин

Сигурно няма, човек който да не протяга ръка когато и да е на деня към един от най-вкусните и сочни плодове - ябълката. Но доста диетолози предизвестяват, че не е добре ябълката да се яде вечер.

Този плод, който укрепва имунитета, не би трябвало даже да се яде когато и да е на деня, а единствено заран. За тази рекомендация са изброени съответни аргументи, написа македонският портал Арт кухня, представен от БГНЕС.

Според някои проучвания се предлага ябълката да се употребява рано заран, тъй като е богата на диетични фибри и пектин, намиращ се в нейната кора.

Повечето хора имат проблеми с храносмилането заради непълен сън или неприятни хранителни привички, тъй че яденето на ябълка заран, незабавно след пробуждане, е добра концепция. На закуска ябълките могат да подтикват храносмилането ни по-добре от всички други плодове, споделят диетолозите.

Освен това пектинът в ябълките може да помогне да се отървете от токсините, защото води до елиминиране на канцерогените в организма. Ако ядем ябълки късно вечерта или през нощта, този нападателен плод може да се обърне против нас и да натовари нашите чревни функционалности.

Това значи, че ябълката през нощта ще ни поддуе и ще изпитваме дискомфорт в стомаха през цялата нощ. Също по този начин, намиращите се в ябълките органични киселини могат да усилят отделянето на стомашна киселина, което също може да форсира придвижването на чревното наличие.

Така че, съгласно експертите по хранене, най-добре е да ядете ябълки незабавно откакто сте станали или сред храненията, с цел да извлечете от тях максимума хранителни субстанции, да ускорите процеса на загуба на тегло, да имате красива и здрава кожа, чудесно храносмилане. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР