Сигурно използвате содата за хляб за доста неща в домакинството,

...
Сигурно използвате содата за хляб за доста неща в домакинството,
Коментари Харесай

Вижте тези невероятни ползви на готварската сода за вашата красота

Сигурно употребявате содата за самун за много неща в семейството, само че хрумвало ли ви е, че тази хранителна добавка може да се употребява и в разкрасителните ви каузи? В содата бикарбонат се съдържат дейни съставки, които са много подобаващи за почистващи процедури от върха на главата до палците на краката.

Почистване на разположение
Разредете 2 ч.л. сода с 1 ч.л. хладка вода. Трябва да се получи мека паста. Намокрете лицето си и нанесете върху него получената примес с нежни кръгообразни придвижвания. Изплакнете и подсушете с мека забрадка. Това е един от най-хубавите способи за събаряне на грим.

Избелване на зъбите
Няма потребност от скъпи процедури, с цел да се радвате на блестяща усмивка. Содата за самун от епохи е натурална паста за избелване. Смесете малко количество от нея със сол и нанесете сместа върху зъбите. Изплакнете добре. Содата е и натурален освежител на дъха.

Ексфолиант
За да съживите кожата на лактите и петите си, са ви нужни просто 3 елементи сода и 1 част вода. Направете паста, която да нанесете с леки придвижвания на проблематичните места, след това изплакнете добре.

Вместо шампоан
Ако сте надалеч от банята, а би трябвало косата ви да наподобява заслепително, то няколко грама сода за самун и талк върху четката за коса ще създадат чудеса. Содата всмуква мазнината.

Натурални соли
Сложете една кафена чаша сода във ваната и кожата ви ще се преобрази. После обаче изплакнете добре, с цел да предотвратите неспокойствие на епитела.

Лек за слънчевото изгаряне
Направете паста от сода и вода и я нанесете върху изгорялата от слънцето кожа. Освен това може да разтворите малко сода в бутилка вода, да я изстудите в хладилника, а след това да напръскате засегнатите сектори.

Гладки пети
Във вода толкоз гореща, колкото може да понесете, разтворете 2 с.л. сода и 1 с.л. сол. Потопете краката си за 15-20 мин. Мъртвите кафези ще изоставен стъпалата ви, а загрубелите сектори по-лесно ще бъдат изгладени с пемза.

Красиви нокти
Сложете малко количество сода върху влажна четчица за грим и почистете кожичките и пространството към ноктите си. Това ще ги направи по-сияйни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР