Сигурно и у вас на рафта в банята има поне

...
Сигурно и у вас на рафта в банята има поне
Коментари Харесай

Забравете за тоалетното пате: Истинската чистота и свежест в тоалетната струва едва жълти стотинки

Сигурно и у вас на рафта в банята има най-малко 2-3 препарата за разчистване на тоалетната и плочките.
Зачитали ли сте се обаче в миналото в наличието на етикетите им? Да, цялостни са с всевъзможни химически формули, доста от които надали са потребни за кожата, да не приказваме за задушливия им мирис.
Затова през днешния ден взехме решение да обърнем тил на химията и да ви научим по какъв начин сами да си извършите тоалетни блокчета, с които да почистите бързо до искра тоалетната паница.
Без освен това да харчите куп пари! Ето по какъв начин се вършат тези евтини домашни блокчета за тоалетната:

Домашни блокчета за тоалетна
Трябват ви:
3/4 чаша сода за самун
2 с.л.лимонена киселина (лимонтузу)
ароматно етерично масло по желание (лавандула, чаено дърво или каквото предпочитате)
1 с.л.течност за съдомиялна

Приготвяне:
В дълбока купа смесете содата и лимонената киселина. Разбъркайте хубаво, прибавете няколко капки от обичаното си етерично масло за мирис, след което прибавете и течността за съдомиялна. Разбъркайте хубаво до еднородна консистенция като тесто, след което с лъжичка напълнете с нея формички за лед и притиснете хубаво с пръст.
Оставете блокчетата да изсъхнат, след което обърнете формата и ги извадете. Съхранявайте готовите тоалетни блокчета в затворен буркан, на дъното на който сте сложили салфетка. При нужда просто пуснете едно тоалетно блокче в тоалетната паница – ще видите по какъв начин водата на дъното безусловно ще закипи. Щом процесът свърши, просто отмийте с чиста вода!

И още един елементарен метод за разчистване на тоалетната паница:
Оцет и сода за самун
Содата е чудесна за премахването на петна, само че не отстранява бактериите, тъй че в случай че желаете да дезинфекцирате вашата тоалетна, прибавете бял (дестилиран) оцет за разчистване. Оцетът е слаба киселина и може да унищожи микробите и бактериите, както и да обезврежда миризмите.
Вземете половин кутия сода за самун и я изсипете в тоалетната паница. Нека содата покаже своята магия, като я оставете една нощ. Когато се разсъните на сутринта, пуснете водата на тоалетната няколко пъти, до момента в който содата не премине през канализацията.

Вземете четка за тоалетна и я употребявате, с цел да изчистите стените и да премахнете всяко замърсяване, в случай че има такова. Резултатът е перлено бяла тоалетна.
Ще ви трябват една чаша оцет и половин чаша сода за самун. Изсипете белия оцет в тоалетната и оставете за 30 минути. След това вземете содата и четката за тоалетна, авансово напоена с оцет, и поръсете чинията със содата. Дръжте четката в тоалетната паница, добавяйки содата. Сега ще имате по-чиста и стерилна тоалетна.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР