Сигурно често се разхождате за ръка с гаджето, но едва

Сигурно често се разхождате за ръка с гаджето, но едва ...

Начинът, по който се държите, говори за връзката ви.


Сигурно често се разхождате за ръка с гаджето, но едва ли сте се замисляли защо преплитате пръсти или се държите длан за длан. А всъщност начинът, по който хващате ръката на половинката, може да разкрие доста за вашата връзка, особено за чувствата ви. 

Според психолози, привързаността или отчуждението между двама души си личи по тяхното поведение. Така например двама влюбени си личат отдалече - те се държат за ръце, като обикновено пръстите им са преплетени, гушкат се и са неразделни. От друга страна мъж и жена, които са заедно от години, може да са се хванали само длан за длан. Ходенето поотделно пък насочва, че има някакъв проблем в комуникацията между двамата или във връзката като цяло. 

Ето какво значат различните видове държане на ръцете:

С дланите надолу

Ако държите ръцете по този начин, това означава, че вашите взаимоотношения се основават на обич, но не и на страст. Когато дланта на единият гледа надолу, то това означава, че той е по-силния характер и обича да поема инициативата в свои ръце, докато другият е по-нерешителен. 

Преплитане на пръсти 

Те "крещят", че мъжът и жената са създадени един за друг и има много силна и здрава връзка помежду им. При самото преплитане пръстите по-трудно могат да се разделят. Положението на ръцете показва страст и отдаденост или това, че двамата са си паснали. 

Когато мъжът или жената вплете пръсти, но другият ги отпусне, то означава, че изпитва смесени чувства или не е достатъчно сигурен в бъдещето на връзката.  

Още за връзката според държането на ръцете, четете в Tialoto.bg 
 Автор: Теодора Драгоева

Източник: dnes.bg