Сигурни сме, че всеки от вас е оставал разочарован от

...
Сигурни сме, че всеки от вас е оставал разочарован от
Коментари Харесай

Маринатата, с която жилавото месо ще стане крехко и сочно

Сигурни сме, че всеки от вас е оставал отчаян от закупено от магазина месо. Понякога плащаме за артикул, който най-после се оказва жилест и противен за консумация. От през днешния ден обаче няма защо да се тревожите, тъй като ще споделим с вас една вълшебна марината, която съумява да трансформира най-сухото месо в сочно и нежно.

Ето и какви артикули са ви нужни:

• 1 с.л. горчица;

• 2 с.л. соев сос;

• 2 с.л. лимонен сок;
Ето по този начин мариновайте ребърцата, в случай че желаете усетът им най-после да е непостижим
Свинските ребърца не са комплицирани за подготвяне, само че си имат някои тънкости и специфики, с които е добре да се съобразите, в случай че желаете накра...
Прочети повече
• 1/2 ч.л. сминдух;

• 2 с.л. кетчуп;

• 4 с.л. олио или зехтин.

Начин на подготвяне:

Както и сами ще се убедите, откакто пробвате, маринатата се подготвя в действителност елементарно и бързо. Всички съставки се смесват в купа и се разбъркват, тъй че да се получи еднородна примес. След това се прибавя нарязаното на пържоли или на парченца месо и още веднъж се разбърква, с цел да могат съставките да полепнат по него.
Марината за свински пържоли с бира, по която цяла България полудя
Свинското месо е един от най-уважаваните артикули от българина. Почти наложително е да участва на трапезата. Свикнали сме да го конс...
Прочети повече
Дръжте месото най-малко два часа в тази марината. Колкото по-продължителен е престоят му, толкоз по-добре.

Разбира се, не трябва да прекалявате, с цел да не се окаже най-после, че ароматите са прекомерно натрапчиви. Когато мариновате месо, то би трябвало да бъде в ледник.

След като главният артикул се е мариновал, може да пристъпите към неговата термична обработка. За да бъде по-сочно от всеки път, изпечете го в тава, покрита с фолио. Към финала премахнете фолиото, тъй че да може да се образува хрупкава коричка.

Опитайте тази марината и ще останете същински удовлетворени от резултата. Месото ще е сочно и вкусно и даже няма да ви се постанова да ползвате нож, с цел да го разрежете!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР