Сигурен съм, че трябва да бъдем подготвени. Случайността или късметът

...
Сигурен съм, че трябва да бъдем подготвени. Случайността или късметът
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Непреболедувалите задължително да се ваксинират, идва Делта

" Сигурен съм, че би трябвало да бъдем готови. Случайността или шансът ни дават късмет в този гратисен интервал да се подготвим оптимално добре ", съобщи кардиологът проф. Иво Петров пред " Денят ON AIR ".

Лекарят е безапелационен, че този интервал би трябвало да бъде употребен от всички да се приготвят по-добре отпреди.

" Не знам дали заради този добър стаден имунитет или заради други аргументи, очевидно не е поради имунизацията, България стои доста добре. Изключително дребен е процентът на сътрудниците, които са се ваксинирали. Това са хората, които са сложени под максимален риск, правилно е и обраното - те слагат под риск пациентите си, когато не са имунизирани ", акцентира той.

Относно това дали са зачестили случаите на миокардит, проф. Петров осведоми, че сигурно има случаи, само че не са повече. Кардиологът добави, че след слагане на ваксина има затруднение, както и че множеството препарати провокират някакви странични реакции, които са в това число и възпалителни.

" Като отговорност към себе си и към фамилията си не е вярно да не се предпазваме. Данни от през вчерашния ден демонстрират, че стартира да се популяризира Делта разновидността. Защитата от сегашните ваксини не е чак толкоз висока при него. Тези, които не са преболедували Ковид-19, наложително би трябвало да се ваксинират, с цел да понижим обсега на вируса ", изясни кардиологът за Bulgaria ON AIR.

" Направихме статистика, която е по-добра от националната. При нас 67% от медицинския личен състав са се ваксинирали, което не е малко. Ако калкулираме едните с другите, се получава 80% защитеност. В нашата болница наложихме строго практиката за имунизирането. Призовавам сътрудниците, които не са го създали, да го създадат, тъй като е в техен интерес ", посочи проф. Петров.

Относно това по какъв начин се отразява Ковид-19 на сърцето на тези, които са го преболедували, кардиологът сподели, че реакцията на нашия организъм е многолика, както и че има прочут % от хората, които го прекарват с тромботични и възпалителни промени.

Проф. Петров добави, че би трябвало да бъдем подготвени да се борим с заболяването както с медикаментозни, по този начин и с софтуерни средства.

Кардиологът е на мнение, че броят на умряли не е толкоз огромен, както и че опазването на здравето ни не е неприятно и съпоставено с доста други европейски е положително.

" Надявам се в един миг да се разберем да има рационалност. Много пъти сме си говорили, че не би трябвало да имаме голямо количество лечебни заведения, а по-малко лечебни заведения, само че с по-големи благоприятни условия. Трябва да имаме по-бързо въвеждане на новостите в региона на лечението ", безапелационен е медикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР