Сигурен съм, че президентът Доналд Тръмп е добре информиран по

...
Сигурен съм, че президентът Доналд Тръмп е добре информиран по
Коментари Харесай

Тръмп е добре информиран за поисканата от Цветан Василев закрила, обяви американският посланик

Сигурен съм, че президентът Доналд Тръмп е добре осведомен по въпроса с поисканата от Цветан Василев протекция. Това обаче е юридически проблем и в сходни случаи не обсъждаме елементи по него. Това съобщи пред Нова телевизия посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин.

Бившият началник на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) Цветан Василев, който понастоящем живее в Сърбия, се пробва да трансформира своя случай в първото дело по Глобалния закон " Магнитски " в Съединени американски щати. Този закон, признат от Конгреса, разрешава на американското държавно управление да пази хора по целия свят, станали жертва на репресии и нарушавания на правата им поради това, че са разкрили случаи на корупция по върховете.

За задачата Василев, който е упрекнат от българското правораздаване за пране на пари и заграбване в изключително огромни размери по отношение на банкрута на КТБ, наскоро е наел вашингтонската юридическа компания JWI Inc. против 50 000 $ на месец да приготви документи, с които да убеди Вашингтон, че е бил незаслужено опетнен и да изиска отбрана по закона " Глобален Магнитски ".

По думите на Рубин първо би трябвало да се произнесат правосъдните органи в България и Съединени американски щати и чак тогава дипломатите ще могат да вземат отношение по проблема. Той добави, че никой представител на българските управляващи не го е потърсил за диалог след публикуваната информация за Василев.

Дипломатът добави, че този случай не въздейства на имиджа на правосъдната система в страната. По думите му " през последните 25 години Съединени американски щати са създали доста, с цел да се усъвършенства правосъдната система в България, да е по-прозрачна и да дава отговор на интернационалните стандарти ". Той отхвърли страната му да се пробва да въздейства по някакъв метод на промяната в бранша.

" Няма нито един случай, по който да сме се намесили. Хората, които ни упрекват, че се бъркаме, са същите, които споделят, че никой не може да им повлияе. Това е доста необичайно ", добави Ерик Рубин.

Той посочи, че България към момента не покрива условията за отпадане на визите. Посланикът уточни кои са най-важният критерии това да стана - хората, на които се отхвърля виза да са доста малко и да се сведат до най-малко тези, които остават в Съединени американски щати незаконно, откакто са взели виза.

Рубин акцентира, че предлагането на американския президент Доналд Тръмп програмата за Зелена карта да бъде закрита е единствено законопроект, който занапред би трябвало да бъде разискван в Конгреса.

" Имиграционната ни система би трябвало да се промени по този начин, че да притегля способни и добре подготвени хора. Има съвсем половин милион българи в Съединени американски щати и доста от тях са съумели ", сподели още Рубин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР