Сигналите за трошки, които продължават да заемат паркоместа по кварталите,

...
Сигналите за трошки, които продължават да заемат паркоместа по кварталите,
Коментари Харесай

Нови Правила! Ако Незабавно Не Направите Това Властите Ще Ви Вдигнат Колата!

Сигналите за трошки, които не престават да заемат паркоместа по кварталите, обаче не престават да валят.

Въвеждането на синя и зелена зона в централните региони в София реши казусът там, само че в другите региони не е по този начин. От общината считат да решат и този проблем.

" Подготвяме напътствие към районните кметове за ежемесечни комисии, които набелязват такива коли, защото това в този момент се случва по-рядко ", разгласи общинският консултант от ГЕРБ Зафир Зарков след съвещанието на транспортната комисия в сряда.

Столична община работи и за законодателна смяна за понижаване на периода за пускане на процедурата за повдигане на трошките от улиците.

В момента минималният период за пускане на тази процедурата е автомобилът да не е минавал годишен механически обзор в продължение на две години.

" Идеята ни е този период да бъде понижен на една година, което ще помогне да се реагира още по-адекватно на такива коли, които са изоставени по пътищата ", изясни Зафир Зарков.

Процедурата по повдигане на трошките от улиците планува назначение на комисия от съответния областен кмет, която се състои от чиновници на инспекторат, община и Министерство на вътрешните работи. Те минават и лепят така наречен стикери, които уведомяват притежателя в тримесечен период да реалокира колата. Ако това не стане, общината разкомплектова и предава колата на вторични първични материали.

В интерес на притежателя е обаче това да го направи той, тъй като ще получи пари от пункта за вторични първични материали. В противоположен случай всички разноски, направени от общината, са за негова сметка, която възлиза на към 300-500 лв..
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР