Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с

...
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с
Коментари Харесай

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-малко в сравнение с проведения местен вот преди четири години

Сигналите, свързани с локалните избори, са по-малко спрямо тези през 2015 година.

Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Благоевград, където взе участие в конференция на Югозападния университет, отдадена на битката с корупцията. Пред публицисти Маринов разяснява, че направеният разбор демонстрира, че сигналите са по-малко спрямо извършения локален избор преди четири години. Тази година те са към 1600-1700, а през 2015 са били 2500, уточни министърът. Броят на формираните досъдебни производства също е по-малък. До момента формираните по отношение на локалния избор са 102, до момента в който през 2015 година са били 127. Не можем да кажем, че тези избори са по-проблемни от позиция на закононарушения, свързани с изборните права, само че в действителност имаше доста страст, доста сигнали, те са във фокуса на обществото и всеки един сигнал има своето отражение, разяснява Младен Маринов.

Министър Маринов заключи пред депутатите при каква конюнктура са минали локалните избори

Във връзка с изборите е имало както общи сигнали, по този начин и съответни, в които са били посочвани имена или коли. Всички те са докладвани на прокуратурата и са осъществени съответни дейности, уточни министърът на вътрешните работи.
На тези избори са издадени повече предупредителни протоколи, сподели още Младен Маринов. Той добави, че като цяло локалните избори са свързани с повече страст, тъй като са по-разпръснати в страната и битката е за всеки глас. По отношение на публичното мнение, че се купуват гласове, Маринов уточни, че такива внушения се вършат, само че това, което гледа, са действителните индикатори. Когато обществото се залива с такава информация, остава това подстрекателство, сподели още министърът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР