Сигналите, които подават гражданите за издирвания за две убийства в

...
Сигналите, които подават гражданите за издирвания за две убийства в
Коментари Харесай

Костенец продължава да е под полицейска блокада


Сигналите, които подават жителите за търсения за две убийства в Костенец Стоян Зайков, се усилиха. Имаше сигнали и от територията на други области и градове по тази причина, че лицето е виждано. Длъжни сме всеки сигнал да бъде тестван. Това съобщи основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция „ Национална полиция ”, съобщи БГНЕС.

Терзийски удостовери, че е открито оръжие в Костенец. „ Но не можем да кажем с решителност дали е на търсеното лице. Трябва експертиза, която изрично да откри оръжието. Когато ангажираме такива запаси на Министерство на вътрешните работи, а това е скъпа интервенция, съм сигурен, че ще бъде открито лицето. Засега данните ни са, че е на територията на България. Няма по какъв начин да допуснем при такава масирана интервенция превишаване на пълномощията, само че имаме право по закон да влизаме в пространства, жилища и здания, даже когато техният притежател не е там, посочи Терзийски.

Полицейската акция в Костенец по издирването на обвинения в две убийства Стоян Зайков продължава и през днешния ден.

Вчера в търсенето се включи и хеликоптер. Мъжът е в неопределеност от 9 май, когато беше намерено тялото на някогашната му другарка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена непосредственост до дома на Зайков. По данни на Министерство на вътрешните работи мъжът е бил погубен с ловна пушка, а с изключение на комшия, е и братовчед на търсения. Мъжът даже е бил измежду разпитваните след изгубването на Зайков.

Пълна обсада има на входовете и изходите на града. И щателна инспекция на всички коли, както и на персонални документи на всички влизащи в него. Блокиран беше и кварталът, където са живеели търсеният Стоян Зайков и жертвата на второто ликвидиране - Валентин Петров.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР