Сигналите и заплахите от ученици в нашите училища са отражение

...
Сигналите и заплахите от ученици в нашите училища са отражение
Коментари Харесай

Разследват заплахи за насилие и в македонски училища

Сигналите и заканите от възпитаници в нашите учебни заведения са отражение на протичащото се в нашия район.  Става дума за невнимателно държание на дете, което към момента провокира реакции. Това уточни в събота министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Сапсовски, представен от МКД.

Той увери, че се работи по всеки един случай.  За момента не са разкрили мотив за паника, само че се работи превантивно и се подхващат нужните дейности за всеки случай.

" За всеки установен случай ние реагираме, работим по едно и също време със обществените служби, с управлението на учебното заведение, с родителите и към този момент нямаме обстановка, която да приказва за съвестност в желанието да се предприеме нещо, а превантивно при всеки миг, когато разберем, незабавно реагираме на всяка информация ", сподели Сапсовски.

Той насочи зов към родителите и учениците за съществено и отговорно държание, а управлението на учебното заведение помоли да увеличи равнището на отговорност и внимание. Той оцени, че събитията в Сърбия са повишили съзнанието на всички.

" Това, което се случва в прилежащи страни увеличи малко публичното схващане на всички ни, с цел да действаме дружно. Това е доста значимо от фамилията през просветителните институции до всеки един от нас и медиите, несъмнено, с цел да се увеличи информираността на обществото ", сподели Спасовски.

Той добави, че министерството е подхванало дейности още преди събитията в Сърбия, т.е. към този момент има механизми, ориентирани към сигурността на учениците, като тези механизми са засилени след сигнали за сложени бомби в учебни здания.

" Веднъж седмично се правят обстойни инспекции, които включват надзор на лица, транспортни средства, сигурност на придвижването за недопускане на избрани действия и това дава изключителни резултати, най-малко към този момент. Преди всички тези разработки беше стартирана самодейност, взаимно с Министерството на труда и обществената политика и Министерството на образованието и науката, точно в тази част за предприемане на други ограничения, които биха били част от работата на обществените услуги и връзка с Министерството на образованието и науката. Интериор в името на сигурността.за да работим с лица, възпитаници, които не се държат добре или могат да основат избран проблем със сигурността или нарушаване на сигурността ", осведоми Спасовски.
 Хиляди сърби още веднъж споделиха
Хиляди сърби още веднъж споделиха " не " на насилието

Организаторите приканиха полицията да се въздържа от принуждение

Припомняме, че в петък в сръбската столица Белград се организира втори митинг " Сърбия против насилието ". Той стартира пред постройката на сръбския парламент в столицата Белград. 

Демонстрациите се организират след двете всеобщи стрелби в Сърбия предходната седмица. Подобни митинги имаше в редица сръбски градове през последните няколко дни. На тях бе поискана и оставката на президента Александър Вучич.

Сърбите са предали над 3000 противозаконни оръжия през първите два дни от оръжейната прошка. Това съобщи преди дни президентът Вучич.

Амнистията стартира в понеделник, откакто 13-годишен възпитаник с два револвера умъртви осем възпитаници и охранител, а други шестима възпитаници и учител бяха ранени.

Стрелецът е в ареста и е подложен на психическа експертиза, само че не може да носи наказателна отговорност заради възрастта си. Полицията заяви, че той е направил признания за нападението.

Само два дни по-късно 21-годишен въоръжен мъж умъртви осем души и рани други 14 в две села в Централна Сърбия. Той бе арестуван.
 Черна гора и Босна почитат жертвите от нападенията в Сърбия
Черна гора и Босна почитат жертвите от нападенията в Сърбия

Ден на печал след офанзивите по учебни заведения

Босна заяви след първото нахлуване за локален възпитаник , изразил удивление от килъра и декларирал същите планове, който обаче бързо е бил разпознат и подложен под наблюдаване от управляващите. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР