Сигналите бяха за убити щъркели от високоволтова дъга. Веднага се

...
Сигналите бяха за убити щъркели от високоволтова дъга. Веднага се
Коментари Харесай

Волтова Дъга В Село Малко Кирилово! Случи Се Нещо Ужасяващо!

" Сигналите бяха за убити щъркели от високоволтова дъга. Веднага се обадихме на сътрудника, който е в региона на град Елхово и се отзова на място ", изясни Иван Гагов от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, представен от bTV.

" За пръв път виждам такова нещо, под всеки един дирек имаше 4-5 до 6 мъртви щъркела. Гледката е потресаваща ", добави и Димитър Тодоров от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора.

Оцеляват единствено четири птици. Откарани са в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Все още не е ясно дали ще могат още веднъж да летят.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда е уведомила електроразпределителното сдружение EVN за изясняване на аргументите за гибелта на щъркелите.

Белият щъркел (Ciconia ciconia) е предпазен тип, включен в Приложение 3 на Закона за биологичното многообразие. Когато намерите животно или птица от предпазен тип в безпомощно положение, е целесъобразно да потърсите подпомагане от съответната районна ревизия или горско стопанство, означават от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР