Сигнали за запрашаване и обгазяване от страна на ТЕЦ Брикел,

...
Сигнали за запрашаване и обгазяване от страна на ТЕЦ Брикел,
Коментари Харесай

ВИДЕО и СНИМКИ показват прашна буря в Гълъбово, РИОСВ още не може да потвърди

Сигнали за запрашаване и обгазяване от страна на Топлоелектрическа централа Брикел, на Христо Ковачки, се появиха в обществените мрежи.
Сигналът е съпроводен както от фотоси, по този начин и от видео. Коментарите са, че задимяването е толкоз гъсто, че не се вижда град Гълъбово.
Сподели с твоите другари
Заради сигналите във Фейсбук, от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора започнаха инспекция на положението на депото за неопасни индустриални боклуци на " Брикел " ЕАД. Същевременно обаче Регионална инспекция за опазване на околната среда споделя и, че данните от пункта за надзор на качеството на въздуха , който е в централната част на града, не са посочили замърсяване с азот, само че нямало още информация за замърсяването с прахуляк - чакали се до края на седмицата . " Може би ще бъде формирана наказателна процедура ", сподели инж. Минчо Минчев от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Това, естествено, беше посрещнато с съмнение от хората поради снимковия доказателствен материал и видеото какво става.
Според Нова телевизия, за случилото се било отговорно така наречен Черно езеро, откъдето вятър подел отпадните артикули от ТЕЦ-а. Христо Христозов, представител на " Брикел ", изясни, че преди два дни имало доста мощен вятър, 3-4 метра в секунда, което било форсмажорно събитие и нямало по какъв начин да се планува. Инж. Минчо Минчев от Регионална инспекция за опазване на околната среда съобщи, че оборудванията на Черното езеро работели обикновено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР