Сигнали за започнал планов ремонт в рамките на месец от

...
Сигнали за започнал планов ремонт в рамките на месец от
Коментари Харесай

Топлофикация оставя без топла вода за месец части на София. Как така в пандемия, пита омбудсманът

Сигнали за почнал планов ремонт в границите на месец от Топлофикация София в кв. Надежда I и централната градска част на София са залели омбудсмана Диана Ковачева. Причината е, че тези елементи на София остават без вода по време на пандемията от ковид, когато е ясно, че главната битка със болестта е поддържането на висока персоналната хигиена.
Ремонтът към този момент е почнал тази заран и от 8:00 жителите на засегнатия квартал са без топла вода, може да се види на уеб страницата на сдружението. В централната градска част от през вчерашния ден топла вода няма на ул. Тимок, както и 17 блока и детска градина кв. Люлин 9, където ремонтът е почнал на 13 май след 9:00ч.
По данни на омбудсмана, ремонтите са поради реорганизация на топлопровод, а това ще отнеме цялостен месец.
Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила рекомендация до ръководителя на Асоциацията на топлофикационните сдружения у нас Кремен Георгиев, в която упорства ремонтите по топлопреносната мрежа да бъдат прекратени по време на пандемията, оповестяват от пресцентъра на публичния бранител.
„ Като омбудсман и бранител правата и ползите на жителите съм мощно обезпокоена от плануванаъа рехабилитация на топлопреносната мрежа на „ Топлофикация София “ ЕАД, поради нуждата от нараснала хигиена “, написа Ковачева до Георгиев и добавя, че общият брой на инфектираните с Коронавирус -19 продължава да се усилва, като най-вече са карантинираните в областите София-град, следвани от Благоевград, Хасково, Сливен, София, Видин, Враца.
„ Смятам, че в околните месеци не трябва да се подхващат от топлофикационните сдружения в страната поправки, които биха довели до краткотрайно прекъсване на топлата вода. В тази връзка насочвам зов към Асоциацията на топлофикационните сдружения в страната да се обмисли приемането на обща политика от топлофикациите, за гарантиране правото на жителите - консуматори на топлинна сила, на достъп до битово горещо водоснабдяване “, написа доцент Диана Ковачева.
Тя показва убеденост, че ще бъде взето вярното решение, за опазване здравето и живота на жителите.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР