Сигнали за съмнения за корупция в четири министерства на служебните

...
Сигнали за съмнения за корупция в четири министерства на служебните
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Договорът с Боташ брутално нарушава интересите на България

Сигнали за подозрения за корупция в четири министерства на служебните кабинети на президента Радев са подавали от Българска социалистическа партия. Това стана ясно от конференция през вчерашния ден, на която Корнелия Нинова сподели и че са отправени питания и за двама регионални шефове - на София и на Хасково. По тематиката в " Денят стартира " приказва Борислав Гуцанов.

Примерът с " Боташ " е христоматиен за нарушение на ползите на България, съобщи той. " Боташ " построява един огромен терминал за газ в Сарос (Турция) и на процедура страната ни ще бъде главният вложител и страна, която ще го заплати. България заплаща 486 000 $ дневно за нещо, което не употребява. 1 милиарда 850 кубика е резервираното количество от " Боташ ". Пренос таксата на " Боташ " е 9,15 $ и тя е два пъти по-висока спрямо тази в Гърция. Имаме също така още 1 милиарда от Азербайджан и още 1 милиарда от Гърция. Сумарно това са към 3,8 милиарда Консумацията на България е към 2 милиарда и половина. Над 1 милиарда ще бъде заплатен, без значение че никой няма да го употребява. От Българска социалистическа партия посочваме този контракт, който брутално нарушава ползите на България, акцентира Гуцанов.

" Не може 35 години страната да се разгражда, да са осъществени хиляди злоупотреби и да няма нито един осъден. Българска социалистическа партия е подало съответните сигнали от трибуната на Народното събрание. Естествено е прокуратурата да се самосезира по-късно ", разяснява той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР