Сигнали за багер на Северния плаж в Бургас. Според възмутени

...
Сигнали за багер на Северния плаж в Бургас. Според възмутени
Коментари Харесай

Сигнали за изливане на бетон на плажа в Бургас - каква е причината?

Сигнали за екскаватор на Северния плаж в Бургас. Според възмутени жители големи бетонни фундаменти се слагат на пясъка за предстоящ градеж.

От дни тежкотоварни машини са навлезли в пясъка на Северния плаж в Бургас, с цел да слагат бетонни блокове. Бургазлията Мартин Донов забелязал строителните действия и алармирал институциите.

" Тук умерено с този бетон можеш да си направиш и една къща. И, в случай че продължаваме да действаме по този метод с всеки един идващ обект, в един миг тук всичко изпод ще е бетонирано и да не приказваме за нещата, които следват от това, че има от ден на ден и повече заведения. В същото време няма надзор за това по какъв начин наподобяват тези заведения. Всеки си прави каквото си желае ", съобщи Мартин Донов.

От управата на плажа обясниха, че ще се построява заведение за бързо хранене от към 160 кв. м. Категорични са, че всичко е законно и преместваемите бетонни пети са процедура по целия свят.

" Няма излят бетон. Това са стъпки, върху които се сглобява структура, която би могла да се отстрани незабавно, откакто решим или се прекратят договорните условия с съответния подизпълнител. Това е методът, по който може да се резервира, консервира природата, това е методът, по който може да не се замърсява, като не се излива бетон, това е единственият вероятен метод това нещо да се случи по безвреден за хората, които ще го употребяват и за природата метод ", добави Симеон Цветков, представител на концесионера на плажа.



Проверка през днешния ден беше осъществена от Областната администрация.

" Концесионерът има нужните документи, в съгласие е с Общината, в съгласие е с архитекта, в съгласие е с Министерството на туризма. Този случай е доста подобен с този на плаж " Смокиня ", където тогава ДНСК се произнесоха, в началото, че всичко е законно, само че тогава те решиха, че обектът не дава отговор на условия за преместваем ", добави Пламен Янев, заместител регионален шеф.

Проверка е осъществена и от ДНСК - не са открити нарушавания. Мартин Донов, който подаде сигнала, обаче не е склонен с институциите. Природозащитници упорстват за промени в закона, които да забранят сходен вид слагане на заведения на пясъка.

Репортер: Давид Сукнаров

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР