Сигнали на граждани за неприятни миризми, които идват от терените

...
Сигнали на граждани за неприятни миризми, които идват от терените
Коментари Харесай

Сигнали за силна миризма от терените със загробени прасета в Русенско

Сигнали на жители за неприятни миризми, които идват от терените със загробени свине в Русенска област ревизира наш екип. Оплакванията на хората са от селата Бабово, Пет кладенци, Николово и Попина. Те са обезпокоени, че от площадките могат да се носят освен миризми, само че и болести. От Агенцията по сигурност на храните в Русе споделиха, че няма такава заплаха. При загробването на животните са взети всички ограничения за биосигурност и местата се охраняват непрекъснато.

Пет Кладенци, Бяла Попина, Ситово Николово, Русе

Близо до русенското село Бабово, в отводнен язовир, са загробени всичките 40 000 свине от свинекомплекса в Бръшлен, който беше обиден от Африканската чума. От седмица обаче зачестиха сигналите на хора, които минават оттова, че от мястото се носят миризми - най-често заран и вечер.
Тодор Неделчев: Ветрец имаше слаб, бях спрял, така, на асфалта, като отивах нататък към Сливо поле. И се почувства, по този начин, една миризма… на мърша.
Жителите на село Бабово се надяват, че при загробването на животните са спазени всички правила. Други считат, че тези ограничения са незадоволителни.

От Агенцията по сигурност на храните в Русе обявиха, че площадките, където се загробват животните, непрестанно се следят.

Д-р Николай Ненов, шеф отдел в Областната дирекция по сигурност на храните в Русе: Постоянно се работи, има техника и при дребен излив, който настава, незабавно се запръстява. Следим въпреки всичко този развой да не разпространим вируса. Това е следено нещо, не е нещо извънредно.
Във всички общини на Русенска област към този момент са избрани местата, където при нов случай на африканска чума би трябвало да бъдат загробвани животни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР