Сигнали дори срещу премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Сигнали дори срещу премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Пускат сигнали и срещу Бойко Борисов в Етичната комисия на ГЕРБ

Сигнали даже против премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов ще би трябвало да гледа новосъздадената Етична комисия на партията. Поне на това се надява шефът на гражданското съдружие „ Легия Антимафия “ Григор Здравков, написа Флагман.

Наскоро той публично  разгласи подготвеност да изпрати три сигнала против Борисов в прокуратурата, само че и в Етичната комисия на ГЕРБ.

Към момента обаче към момента не го е направил.

" Не, тъй като не са си поставили имейл. Ще подам просто като си сложат имейл и някой отговорник... “,  каза пред „ Флагман “ Григор Здравков в понеделник.

Той не пожела да разкрие защо ще са обвиняванията му към Бойко Борисов.

„ Аз не обичам да споделям защо депозирам сигнали авансово “, изясни Здравков.

От думите му обаче стана ясно, че измежду тях няма да е емблематичният случай „ Мишо Бирата “, при който в първия си премиерски мандат Бойко Борисов заповяда да се спре митническа инспекция за произвеждане на контрабандна бира.

Мишо Бирата “ ми звучи като някакъв различен времеви интервал. Минаха девет години (...) Не че е изтекла отминалостта, само че нямам интерес. Там за мен нещата са ясни “, изясни Григор Здравков.

Преди дни в предаване по „ Евроком “ той  въпреки всичко загатна, че сигналите, които ще подаде, ще са три.

Един от тях ще е за „ къщата в Барселона “, а различен ще е обвързван с така наречен Ради - братовчед на Бойко Борисов.

Въпросният братовчед е Радослав Венциславов Иванов, който е формален правоприемник на охранителния бизнес на Борисов и компанията му „ Ипон “.

Припомняме, че предходната седмица от ГЕРБ оповестиха, че Изпълнителната комисия на партията е избрала състава на Етичната комисия.

За ръководител е избран националният представител и някогашен вътрешен министър Валентин Радев. Членове пък ще са бургаският народен представител Ивелина Василева и сътрудника й в Народното събрание Красимир Ципов.

„ По време на съвещанието Изпълнителната комисия утвърди също вътрешни правила за работа на Етичната комисия. Според тях Етичната комисия ще рапортува всички прегледани сигнали и осъществената работа по тях на Изпълнителната комисия “, показаха още от ГЕРБ.

Новият орган на партията бе образуван по персонално гледище на водача Бойко Борисов.

Той се аргументира пред най-висшия партиен конгрес на ГЕРБ, извършен неотдавна, по следния метод: „ Хората желаят и са доста по-чувствителни сега за правдивост . Трябва ли да стигаме до такава степен, с цел да идват хора да ми се оплакват, примерно в Пловдив, да го диря кмета, да премахвам кметове? Това би трябвало да го извършите вие на место съответната организация! И по тази причина предложих тази етична комисия… ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР