Сигналът от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) за

...
Сигналът от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) за
Коментари Харесай

Прокуратурата прикачи сигнала на ОЛАФ за джиповете на МВР към дело за търговия с влияние

Сигналът от Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) за възможни нередности при покупката на джипове за Министерство на вътрешните работи е пратен в профилираната прокуратура и прикачен към дело за търговия с въздействие. От прокуратурата към този момент не споделят дали става дума за прозводството, по което обвинени са русенският предприемач Пламен Бобоков и президентският секретар и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов. Материалите са изпратени преди месец, откакто във висшата прокуратура е постъпил сигнал за корист с власт и облагодетелстване на трета страна. По преценка на прокурор сигналът на европейската работа става част от остарялото дело.

Чатове, чатове

Бизнесменът Бобоков и някогашният министър Узунов са обвинени за присъединяване в незаконен сговор и длъжностни закононарушения. Прокуратурата се занимава с тях от предишното лято, откакто предприемачът и брат му Атанас Бобоков бяха задържани по делото „ Бокукгейт “. В телефона на Бобоков бяха открити голям брой чатове с Узунов, които прокуратурата пускаше в общественото пространство на порции.

В тях двама си приказват по абсурда с либийския танкер " Бадр ", за назначение на посланици, за помилвания. Бобоков е получил от Узунов решението на Върховния административен съд, с което се анулира арестуването на танкера преди то да бъде подписано от съдиите. Тези чатове станаха мотив за формиране на делото за търговия с влияение, към което са присъединени и материалите от ОЛАФ.

" Освен действията по които лицата са упрекнати, предмет на следствие са и търговия с въздействие, както и осъществени корупционни и длъжностни закононарушения. Именно това обуславя обединяването на получени материалите от ОЛАФ към делото за " търговия с въздействие ", написа в известието на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР