Сигналът ми е базиран на публикация в една медия, но

...
Сигналът ми е базиран на публикация в една медия, но
Коментари Харесай

Дончев пестелив в обясненията за Джи Пи Груп

" Сигналът ми е основан на обява в една медия, само че това е задоволително да се извърши инспекция за достоверността на нещата. Задействани са и други държавни служби, ревизират се лицата, компанията, плановете, поръчките. В един програмен интервал се извършват 12-13 хиляди плана, голяма част се ревизират, стотици милиони финансови корекции се заплащат, не всички случаи влизат в медиите. Самата система не допуска политически чадър. " Това сподели вицеприемиерът Томислав Дончев по отношение на подадения сигнал за злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове, обвързван с " Джи Пи Груп ", за което първо алармира уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ".
Вицепремиерът акцентира, че на този стадий няма данни убийството на Виктория Маринова да е обвързвано с журналистическото следствие, коментирано и в последното предаване, водено от Маринова.
" В Европа постоянно има потребност от жертва – някой да е неприятното момче или неприятното момиче и да бъде посочван. В случая с убийството на журналистката Виктория Маринова и лансирането в задгранични медии на версията, че нападението е обвързвано с работата ѝ, България беше очернена ", сподели още Дончев в изявление за bTV.
Той напомни, че Европа сега е предизборна обстановка и с политици от всички страни членки от друг профил и тоналност биха употребявали, използвали и даже злоупотребили с подобен случай. "
Вицепремиерът прикани за повече доверие на институциите – не е проблем да не вярваш на съответен техен представител, само че без самата конструкция и страната ще спре да съществува.
На въпрос редно ли е, подалият оставка министър Нанков в този момент да заема пост на заместник-министър Дончев посочи: " Нанков е на по-ниска позиция. Не можете да ме убедите, че той не заслужава повече да работи в бранша си. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР