Сигналът е за лъжи и клевети към македонския народ и

...
Сигналът е за лъжи и клевети към македонския народ и
Коментари Харесай

Македонска партия обвини Христиан Пендиков в клевета срещу държавата

Сигналът е за неистини и клюки към македонския народ и страна. Сигналът против Пендиков - " генералния секретар на неофашисткото съдружие " Цар Борис Трети " е за това, че в изявление от 14 февруари той казал, че " македонците и българите са един народ ".

Според " Левица " с тази изява Пендиков уронва престижа на РСМ и разпалва национална ненавист, поставяйки под въпрос македонската народност и еднаквост ".

Цитираното изявление Пендиков даде пред, откакто беше изписан от ВМА, където дълго време беше лекуван след тежкия побой, нанесен му вечерта на 9 януари пред ресторант в Охрид. За нападението бяха арестувани Илия Спасески и Борче Ангелов. В хода на делото стана ясно, че след побоя женски глас призовал да извикат полиция, само че Спасески дал отговор: " Не би трябвало за българин да викаш полиция, нито един да не остане! ".

В изявлението си от февруари Пендиков към момента приказва мъчно, поради счупената долна челюст. В него той въпреки всичко описа по какъв начин се е осъзнал като македонски българин - откакто почнал да чете международна история и видял, " че сме един народ, че българите не са фашисти, че Цар Борис Трети е помагал на доста евреи, а не е навредил ". 

Той споделя също, че за македонските българи в Северна Македония " е доста мъчно да приказват пред медии и да дават изявленията. Като причина посочи: " След всяко изявление, което даваме по малките екрани, нас от ден на ден ни псуват и получаваме повече закани ".

Сигналът против Пендиков се случва в миг на напрежение сред двете страни поради заличаването на българските клубове в РСМ и поради вписването на българските македонци в Конституцията на югозападната ни съседка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР