Сигналът до новия антикорупционен орган срещу депутата Волен Николов Сидеров

...
Сигналът до новия антикорупционен орган срещу депутата Волен Николов Сидеров
Коментари Харесай

Подадоха сигнал срещу Сидеров до Антикорупционната комисия

Сигналът до новия антикорупционен орган против депутата Волен Николов Сидеров е поради нововъзникнали условия, неотразени в до момента подадените от него заявления за спор на ползи, оповестиха от организацията.

Става дума за галерията за картини "Стил ", която ръководителят на ПГ на "Обединени патриоти " откри през ноември предходната година в идеалния център на София.

Той е записал комерсиално сдружение през октомври 2017 година и не е спазил едноседмичния период за неговото обявление. Ако бъде доказано от комисията, нарушаването води до санкция сред 1000 и 3000 лв. , както по новия антикорупционен закон, по този начин и по неотдавна анулирания, прецизираха от Антикорупционния фонд.

В сигнала е записано следното:

"На 3 октомври 2017 година Волен Сидеров е станал основател и съучастник в комерсиално сдружение „ Галерия Стил “ ООД с ЕИК 204796970. Видно от информацията, обществено налична в Търговския указател, господин Сидеров има мажоритарен дял от сдружението в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с заявен предмет на активност в региона на търговията с творби на изкуството и свързани с тях действия ".

При осъществена инспекция в обществените регистри е открито също, че последната подадена декларация от народния представител е с дата 28 април 2017 година

"Към сегашния миг тази декларация е непълна и не отразява правилно имущественото положение на народния представител в нарушаване на член 39 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, а по този начин също и в нарушаване на член 15 от Закона за попречване и определяне на спор на ползи (седемдневен период за обявление на промени в обстоятелствата) до неговата отмяна”, написа още в сигнала.

Според юристите на фонда със своето безучастие Волен Сидеров продължава да реализира състава на административно нарушаване по член 174, алинея 1 от закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР