Сигнал за завишени цени при ремонта на Северния парк в

...
Сигнал за завишени цени при ремонта на Северния парк в
Коментари Харесай

Завишени ли са цените при ремонта на Северния парк в София?

Сигнал за повишени цени при ремонта на Северния парк в столицата подадоха от " Спаси София ". Според тях, парите, платени от общината за парковото обзавеждане, са от 2 до 4 пъти по-високи от цените, които организацията е получила от същите снабдители. На конференция през днешния ден пристигнаха десетки поданици, които опазиха ремонта и споделиха, че паркът в никакъв случай не е изглеждал по-добре.

Маса за тенис за 5100 лева, люлка за 4200 лева и греди за дресиране на кучета за 3020 лева Това са единствено част от голословно високите цени за парково обзавеждане, които демонстрираха с документи от " Спаси София ".
Борис Бонев, " Спаси София ": За мен е доста притеснително, че даже от детски люлки си разрешават някои хора да надписват и въпросът е в случай че от детски люлки се надписва, защо приказваме при други планове.
От организацията " Спаси София " са изпратили анонимно питане до компанията производител за цената за една маса за шах. От там им дават отговор, че тя коства 1300 лева с доставката, а от общината заплащат за същото 2348 лева

Разликата в цените на масите за тенис също е над 2000 лева Кметът на региона посочи, че разминаването идва от монтажа, който бил към 1000 лева за брой. От турската компания производител на детските уреди обясниха, че договорът за поръчката е от 2017 година и от този момент цените са паднали с към 40 %.

Кметът на София Йорданка Фандъков даде обещание инспекция на сигнала.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Все отново да не забравяме, че " Спаси София " са в политическа акция, само че въпреки всичко от където и да е сигнала, аз го ревизирам.
Събралите се хора от квартала също укориха организацията в избирателен пиар.
Радост Маринкова: Празни приказки не ни се слушат, желаеме дейности. Има прелестни уреди. Само до преди 10 години нямаше улично осветяване по централните алеи.
Освен за повишени цени, от " Спаси София " алармираха и за разлика от инсталираните в парка детски уреди и показаните в контракта.
 Фандъкова ревизира ремонтните действия в Северния парк Фандъкова ревизира ремонтните действия в Северния парк
Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира осъществяването на строително-ремонтните действия в Северния парк. В момента се работи в региона при входа на п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР