Сигнал за вземана такса успех от експерти от Министерството на

...
Сигнал за вземана такса успех от експерти от Министерството на
Коментари Харесай

Корупция: ДАНС сигнализирана за такса успех в Министерството на икономиката

Сигнал за вземана " такса триумф " от специалисти от Министерството на стопанската система от кандидастващи за еврофинансиране компании е бил подаден в ДАНС, заяви пред публицисти в Народното събрание министърът на стопанската система Лъчезар Борисов в петък. Въпросната " такса триумф " варира сред 40 и 60 % от размера на плана, добави досегашният зам.-министър на стопанската система и съобщи, че това е " недопустимо, нереално и неприемливо ".

С аргумента, че чувал нещо за нередности и бонуси при раздаваните грантове по схемите на оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност " министър председателят Бойко Борисов предложи промяната на някогашния стопански министър Емил Караниколов, който се считаше за доближен до Движение за права и свободи, въпреки да бе от квотата на " Атака " в ръководството. Отстранена бе и зъм.-министърът на стопанската система Лилия Иванова, която отговаряше за еврофондовете, а на нейно място бе назначена никому незнайната до момента Яна Топалова.

В петък Лъчезар Борисов осведоми медиите, че след чуването в пленарна зала е имал опцията да се срещне с доста народни представители, които са подали сигнали, че към бенефициенти, които аплайват, са поискали " такса триумф ", без да бъде представено от кого е направено това - съветник или чиновник на Министерство на стопанската система.

" Наше предпочитание е този възел за връзка сред специалисти, сред консултанти, които желаят такива суми за такса триумф, да бъде пресечена ", съобщи Борисов и добави, че е разговаряно по тематиката с Борисов.

" Добре е да се опровергаят иилб да се ревизират обстоятелствата дали в Министерството на стопанската система има медиатори, без които приемането на грант (по еврофондовете) е невероятно. Говори се за съответен %, който компаниите давата, с цел да бъдат одобрени4, сподели във вторник ръководителят на НФСБ Валери Симеонов, който е и съпредседател на съдружния сътрудник в ръководството " Обединени патриоти ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР