Сигнал за участие на жената на главния прокурор Иван Гешев

...
Сигнал за участие на жената на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

МВР проверява сигнал за участие на жената на Гешев в имотна измама

Сигнал за присъединяване на дамата на основния прокурор Иван Гешев – Детелина Ханчева, е почнало Министерство на вътрешните работи. Той е подаден от гражданското придвижване „ БОЕЦ “.

В него се твърди, че Ханчева, която е юрист, е взела участие в машинация с парцели в с. Волуяк. „ БОЕЦ “ разгласява правосъдно решение, съгласно което парцелите са й били дарени през 2005 година от 81-годишен мъж. След това обаче четирима души завеждат гражданско дело и си връщат собствеността върху земите.

Това не е единствената инспекция против Ханчева има и втора инспекция. Има и сигнал, по който работи ГДБОП. Той е подаден от някогашната зам.-кметица „ Младост “ Биляна Петрова.

На два пъти прокуратурата се е пробвала да изиска материалите по инспекциите от Министерство на вътрешните работи, макар че няма никакво законово съображение, настояват от силовото ведомство. В началото на годината спецпрокуратурата е изпратила писмо, в което е декларирала, че инспекцията касае закононарушения, осъществени от магистрати, за които способена тя.

„ В тази връзка следва да се посочи, че сигналът и инспекцията не съдържат данни за закононарушения, осъществени от магистрати, заради което профилираната прокуратура не е способена да води следствието и да изисква материали по тази инспекция.  Основателно поражда въпросът каква е повода профилираната прокуратура да изисква материали, въпреки да знае, че не е способена по случая “, пипе в известието на Министерство на вътрешните работи.

След това е получено писмо и от градската прокуратура в София. В него се твърди, че е постъпил сигнал от жител на име Иван Петров. Той твърдял, че шефовете на националната полиция и ГДБОП са направили длъжностни закононарушения като непозволено са проверявали магистрати. Затова прокуратурата упорства да й се заяви за всички инспекции против съдии, прокурори и следователи за последните две години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР