Сигнал за рушаща се детска градина в село Крумово. Зрители

...
Сигнал за рушаща се детска градина в село Крумово. Зрители
Коментари Харесай

Детската градина в село Крумово се руши

Сигнал за рушаща се детска градина в село Крумово. Зрители ни алармираха, че фасадата на постройката е в доста неприятно положение. На място нашата инспекция откри излющена мазилка и следи от остарели течове. Община Родопи към този момент е осигурила средства за ремонт през ваканцията.

Сградата е строена преди близо 100 години и дълго време в нея се е помещавало локалното учебно заведение. Сега градината посещават 78 деца в три групи, едната от които яслена. Родителите са удовлетворени от отношението на педагогическия състав, само че считат, че козметични поправки няма да решат казуса със постройката.

За главен ремонт са нужни доста средства. Последно подобен е юридически преди 4 години на мокрите пространства. Сега по тавана се виждат следи от течове.

Диана Младенова, шеф на ОДЗ „ Снежанка “ - село Крумово: При по-проливни дъждове се получавало, има едни остарели петна. Не се вижда в кадър. Всичко, което е за ремонт е по-скоро от козметичен темперамент. Не е опасност за зравето и живота на децата.

Градината в село Крумово е една от всичките, които ще бъдат ремонтирани това лято. С решение на Оценка за съвместимост на община Родопи за нея са отделени малко над 20 000 лв..

Планираният ремонт на ДГ " Снежанка " включва главно претъсване на покрива, премахване на проблемите и ободряване на физкултурния салон.

Ремонтът би трябвало да завърши до началото на новата образователна година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР