Сигнал за рашковщината и милиционерщината срещу активисти на ДПС е

...
Сигнал за рашковщината и милиционерщината срещу активисти на ДПС е
Коментари Харесай

Рашковщината влиза в Европарламента по сигнал на ДПС

Сигнал за " рашковщината " и милиционерщината против деятели на Движение за права и свободи е бил позволен за разглеждане в Комисията по петициите в Европейския парламент.

Това заяви на брифинг в коридорите на Народното събрание ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ.

" Петицията, осъждаща рашковщината по време на изборите, е позволена за разглеждане в Комисията по петициите в Европейския парламент. Добре знаете, че получихме покъртителна оценка за полицейщината по време на изборите в отчета на OSCE (Международната задача за наблюдаване на избори) ", сподели той.

Основната тематика на брифинга на Движение за права и свободи бе обаче друга - от партията са подали сигнал до Еврокомисията и Европарламента за отчет, отдаден на качеството на медийната среда в България, в чието правене е взела участие и Галя Прокопиева - брачна половинка на Иво Прокопиев.

" За следващ път обществото става очевидец на груба операция от страна на олигархичния кръг " Капитал " на Иво Прокопиев, този път - маскиран като отчет на неправителствена организация, Международен институт за пресата. Докладът показва медийната среда в България преднамерено и накриво, напълно в полза на олигархичния и медиен кръг " Капитал ". В този отчет над 53 пъти се загатва името на народния представител от Движение за права и свободи господин Пеевски, макар че същият от дълго време не има медии, както и Движението за права и свободи неколкократно се загатва в отчета, несъмнено, напълно в отрицателен аспект, нямащ нищо общо с действителността. Същевременно в отчета е пропуснато да се прегледа въздействието върху медиите у нас на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, както и основания от кръга " Капитал " в последното десетилетие циничен модел на медийни обвързаности ", съобщи Карадайъ.

Движение за права и свободи не остават бездейни в отговор на въпросния отчет, излязъл прочее още преди няколко месеца. " Ние си позволихме да изразим наши мнения във връзка с този отчет и го адресирахме до вицепрезидента на Европейска комисия, до комисаря по правораздаване, до ръководителя на Комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешен ред в Екологичен потенциал, както и до ръководителя на Комисията по господство на правото, демокрацията и главните права и свободи. Нашите евродепутати сложиха този въпрос и пред Европейската комисия ", добави партийният водач.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР