Сигнал за прехвърляне между институциите и липса на налагане на

...
Сигнал за прехвърляне между институциите и липса на налагане на
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Властите дори не ми се обадиха, че ПСР теста ми е положителен

Сигнал за прекачване сред институциите и липса на налагане на наложителна карантина след позитивен тест за ковид. Той е подаден от някогашния заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев, който описа през какви компликации е минал, до момента в който е опитвал да си направи ПСР проучване, в „ Тази заран ". Когато стартира цялата сага в събота, имах лека температура - 37,2, това наложи да опитвам да си направя ПСР тест и да отида на обзор, тъй като беше уикенд и моята персонална лекарка почиваше. Отидох първо в „ Пирогов ", където споделиха, че не могат да ми създадат тест, тъй като вършат ПСР единствено на признати пациенти. Отпратиха ме към ВМА, там на регистратурата ме отпратиха към " Инфекциозно поделение " за обзор и да ми създадат ПСР тест. В " Инфекциозно поделение " ми споделиха, че без направление от " Спешно поделение " не могат да ме одобряват. Отидох в " Спешно поделение ", там една доста общителна дама ми сподели, че има разпореждане пациентите със подозрения за ковид да отиват в " Инфекциозно поделение ". Там още веднъж една доста блага дама ми сподели, че няма метод да ме одобри без направление, описа Керемедчиев.

При повторното му връщане в " Спешно поделение " получава най-сетне направление. Върнах се за трети път в " Инфекциозно поделение ", където ме прегледаха и най-сетне ми взеха този тест, описа Керемедчиев, който след теста се прибира у дома.

Лекарите му споделили, че в случай че теста му е негативен, няма да му се обадят. Въпреки това Керемедчиев взема решение да си направи още един тест в частна лаборатория, защото „ нещата не отиваха на добре ". Резултатите от втори му тест излизат в неделя сутринта, става известно позитивен.

Не получих позвъняване от ВМА 28 часа по-късно. Намерих някакви телефони и започнах да звъня. Едва на петото позвъняване съумях да се свържа с дежурния доктор, който ми сподели, че теста ми е позитивен и в този момент ме вписват в листата на позитивните пациенти, показа някогашният заместник-министър на външните работи показа.

Ако не си бях направил втори ПСР тест, можех да вървя в София и да садя болест, съобщи Милен Керемедчийски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР