Сигнал за отвратителни условия в блок 7 в Студентски град

...
Сигнал за отвратителни условия в блок 7 в Студентски град
Коментари Харесай

Кучешки живот в студентски общежития, но студентите били предупредени

Сигнал за отвратителни условия в блок 7 в Студентски град изпратиха студенти до медиите. В този блок би трябвало да живеят към 400 студенти. Според пояснения на отговарящия за поддръжката Никола Филчев (бел. ред. - да не се бърка с някогашния основен прокурор) пред Българска национална телевизия се оказа, че ремонт не се е правил от 1977 година - тогава, когато блокът стартира да действа.
Снимка: Facebook/Албена Христова
Блокът в този момент се стопанисвал от Медицинския университет, като Софийският университет (СУ) дал общежитията на Медицинския и там са настанени студенти от Медицинския лицей " Йорданка Филаретова " и от УНИБИТ. Това се налагало, тъй като се ремонтирали три блока на СУ и било реализирано съглашение сред ректорите на СУ и на Медицинския университет (проф. Герджиков и проф. Златков) блок 7 да се употребява.
Блокът щял да бъде изваден от приложимост следващата година, а в този момент не било рисково да се живее там, само че ремонт няма да се прави. Минала и инспекция на ХЕИ, а тя посочила очевидното – че изискванията са доста неприятни. Казали сме какви са изискванията, може още през днешния ден да изоставен и ще им върнем парите, гласи публично увещание.
Нямаме никаква опция да се преместим, тъй като наемите в София са високи, обявиха студенти, принудени да живеят безусловно в скотщина.
Пред Нова телевизия студент се оплака, че е пропущал лекции поради неприятните условия, които не е изтърпял и се е преместил в " Княжево ", а от там пътува доста дълго време. Студентка пък описа, че живяла в стая, в която падали гълъби. Родителите ѝ дали пари, с цел да се направи ремонт. Друг неин сътрудник пък си донесъл мебели. Няма и гаранция какъв брой време ще би трябвало да бъдат преместени оплакалите се студенти - по техните думи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР