Сигнал за незаконен строеж в парка на Сандански е подал

...
Сигнал за незаконен строеж в парка на Сандански е подал
Коментари Харесай

Етичната комисия на ГЕРБ проверява кмета на Сандански

Сигнал за противозаконен градеж в парка на Сандански е подал Яне Янев до новата етична комисия на ГЕРБ. Това заяви самият той пред bTV.

Гражданите ме питат: господин Янев, по какъв начин е допустимо държавна гора да се копае и да се събарят цели баири, съобщи някогашният консултант на премиера Бойко Борисов, показвайки документи в поддръжка на думите си.

От своя страна кметът на Сандански Кирил Котев отговори на обвиняването също с документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Според тях става въпрос не за държавна благосъстоятелност, а за частен парцел, който има нужните позволения за строителство. Паркът по думи на градоначалника не попадал в тези граници.

Имотът има Подробен организационен проект (ПУП) от 2014 година, а бъдещият обект евентуално ще бъде паркинг към частен обект.

Янев е изпратил сигнал и до Министерство на земеделието, храните и горите, защото Държавен горски фонд няма по какъв начин да стане частна благосъстоятелност. Кметът на Сандански пък е първият, който се ревизира от новата етична комисия на ГЕРБ.

Не се усещам феодал, спокоен съм, тъй като Сандански е дребен град, всички се познаваме и всеки може да си направи самичък за него извода дали има феодализъм в Сандански, или няма, съобщи Котев. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР