Сигнал за неясна подписка, която събира лични данни на протестиращи

...
Сигнал за неясна подписка, която събира лични данни на протестиращи
Коментари Харесай

Сигнал: Неясни подписки събират лични данни на протестиращи

Сигнал за неразбираема подписка, която събира персонални данни на протестиращи подаде посредством БНР журналистът Надежда Цекулова, програмен шеф на Българския хелзинкски комитет.
Тя е станала очевидец по какъв начин се събират подписи на митингите с претекст, че национална гражданска самодейност желае " да насърчи президента да употребява правото си да свика референдум ".
„ Голяма част от хората се подписаха, без да изискат спомагателна информация. Тези, които желаеха спомагателна информация, след това най-често отказваха да се подпишат. На гърба на бланките нямаше информация по отношение на задачите на националната гражданска самодейност. “
Националната гражданска самодейност е инструмент, който си има точни реквизити, разказани в закона, посочи Надежда Цекулова. " Когато човек се подписва за национална гражданска самодейност, оставя трите си имена, единния си цивилен номер, непрекъснатия си адрес и персоналния си автограф върху бланката. Това са съществено количество персонални данни ", изясни тя.
По думите й групи хора с разнообразни ползи, несъвпадащи с тези на митинга, се пробват да впрегнат гражданската сила за свои цели.
„ Много хора сложиха персоналните си данни на един бял лист и ги дадоха на един чужд човек “, описа Цекулова и прикани, когато даваме персоналните си данни, да сме по-взискателни и да се осведомяваме.
„ Една от разликите сред този митинг и други, на които съм била е, че той е извънредно нехомогенен. Хората са доста разнообразни. Виждат се най-различни хора, които са очевидно с разнообразни ползи, професионална ангажираност, обществено състояние. Обособени са групичките от провокатори, агитките, хората с децата, по-възрастните, по-млади хора “, показа своите наблюдения за профила на протестиращите Надежда Цекулова.
Протестиращи разрушиха входа на някогашния Партиен дом, окачиха надпис " Продава се "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР