Сигнал за некачествено асфалтиране в Смолян. Зрители на bTV се

...
Сигнал за некачествено асфалтиране в Смолян. Зрители на bTV се
Коментари Харесай

„Върху кал и локви“: Ремонтиран ли е пътят в Смолян по време на дъжд?

Сигнал за некачествено асфалтиране в Смолян. Зрители на bTV се оплакаха, че новата настилка е полагана върху тиня и локви. По това време в града се построява воден цикъл.

Няколко служащи, камион с топъл асфалт и машини идват на улица „ Орфееви скали “ за дълго чакания ремонт. Въпреки проливния дъжд стартират работа.

Снимка: bTV

С идването на екипа на bTV обаче служащите си потеглиха.

Районната община и сдружението Софийска вода си трансферират отговорността за ремонта

„ След като им казахме, че ще дадем публичност на казуса, те споделиха, че също не са съгласни с метода, по който се поставя асфалтът – по този начин им е разпоредено “, споделя Сергей Кисьов.

Снимка: bTV

Улицата е разкопана поради водния цикъл на града, чийто краен период е през август. От строителния контрол увериха, че не позволяват асфалтиране в дъждовно време

Създаден е обходен маршрут за пътуващите към Панчарево

„ Има от ската, който е на южната страна на улицата, подпочвена вода. Излиза свободно на трасето, което асфалтираме. Ние следим технологията от близко. Караме служащите да подсушават, да метат и позволяваме асфалтиране единствено когато секторът е кадърен за асфалтиране. Когато стартира да се утежнява времето и стартира да вали, бяха предизвестени да спрат да асфалтират “, съобщи Желчо Гайдаров, представител на строителния контрол ДЗЗД „ Интернорм “.

Снимка: bTV

И от компанията реализатор споделят, че не са асфалтирали по време на дъжда. А откакто той е спрял. И са почистили трасето. ВиК Смолян ще заплати 90 милиона лв. за новия воден цикъл на града. Строителството ще завърши до края на годината.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР