Сигнал за нарушения на експлоатацията и екологичните норми на газонаходището

...
Сигнал за нарушения на експлоатацията и екологичните норми на газонаходището
Коментари Харесай

АБВ внесе в КЕВР сигнал за нарушения на експлоатацията и екологичните норми на газонаходището в Галата

Сигнал за нарушавания на употребата и екологичните правила на газонаходището в Галата внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, дружно с ръководителя на Областното управление на партията във Варна доцент Георги Кючуков и ръководителите на младежките структури на групировката, оповестяват от партията.

В диалог с ръководителя на енергийния регулатор Иван Иванов Румен Петков настоя енергийният регулатор да извърши цялостна инспекция на структурата на благосъстоятелност на концесионера на находище Галата Петрокелтик България ЕООД, както и финансовата и техническа обезпеченост. Понастоящем концесионерът, който е регистриран в офшорна зона – на Каймановите острови – е с неразбираема благосъстоятелност на капитала. Петков настоя също и да бъде изтънчен от Министерството на енергетиката цялостен разбор, както и копие от контракта за концесия с една единствена цел – да се разпознава правото на активността по осъществяване на газосъхранение, предвид на това, че концесионният контракт допуска само и единствено рандеман.

„ През ноември 2017 година, с писмо до Министерството на енергетиката, концесионерът е декларирал, че не е в положение да добива повече газ. С това всички уреди би трябвало да преминат безплатно в ръководство на страната “, уточни Румен Петков. Той добави, че концесията се експлоатира по непрофесионален метод и това води до загуби на подземни благосъстояния, в това число и до директни вреди, посредством несъблюдение на минималния годишен рандеман. „ Смутени и обезпокоени сме от това, че Министерството на енергетиката не е подхванало никакви дейности в тази посока. И най-много енергийният холдинг “, сподели още Румен Петков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР