Сигнал за нарушени детски права и отглеждане в лоши битови

...
Сигнал за нарушени детски права и отглеждане в лоши битови
Коментари Харесай

Три деца са настанени в приемни семейства след ​сигнал за нарушени права

Сигнал за нарушени детски права и развъждане в неприятни битови условия принудиха обществените служби в столичния регион " Връбница " да настанят три деца в приемни фамилии. Семейството е познато на институциите още от 2013-та година. До съответната мярка се стига след поредност от срещи и визити в дома на проблематичното семейство.


Боклук, угарки от цигари, остри предмети из цялата стая и разпръснати медикаменти по масата. Такава била атмосферата, когато обществените влизат в някогашен хранителен магазин, който в този момент е дом на фамилията.
Лина Колева, психолог: Децата бяха мръсни, със сплъстени коси, миризмата вътре във въпросното помещение задушаваща и доста мощна. Едното от децата, бебето в фамилията, спеше без спално долни дрехи, спеше в повръщано и цялото затрупано със остарели одеала. Аз се ориентирах, че там има дете, само по крачето, което се подаваше извън.
Децата са оставяни постоянно без контрол. Разговори със фамилията са водени неведнъж - да поддържат хигиена, да гледат децата в естествени условия. Семейството обаче не желае да употребява обществени услуги. Отказва и поддръжка. При срещите се стигало даже и до физическа разпра. Поради невъзможността да бъдат настанени дружно, децата са разграничени в две приемни фамилии.
Антоанета Донева, шеф на отдел " Закрила на детето ", Държавно стопанско предприятие " Връбница ": Децата бяха спокойни и изненадващото за мен за първи път в действителност в практиката си видях деца, които са щастливи. Щастливи за това, че някой им обръща внимание, откриват контакт доста елементарно, без всякаква опозиция, радват се на подадена храна и играчка.
От както е познато на обществените, фамилията постоянно сменя местоработата и адреса си. От отдел Закрила на детето работят върху възстановяване на изискванията, с цел да може децата да се върнат още веднъж в фамилията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР