Сигнал за купуване на гласове е постъпил в Тетевен, а

...
Сигнал за купуване на гласове е постъпил в Тетевен, а
Коментари Харесай

Сигнал за купуване на гласове в Тетевен, в Ловеч - за транспортиране и агитация от председател на СИК

Сигнал за пазаруване на гласове е постъпил в Тетевен, а в Ловеч за превозване и пропаганда от ръководител на СИК, оповестиха за Българска телеграфна агенция от двете Общински изборни комисии /ОИК/.

В сигнала до тетевенската комисия има изказвания за пазаруване на гласове пред секцията в Началното учебно заведение "Хаджи Генчо " в града от черен автомобил. Посочва се също, че е получена информация и за друго лице, което купува гласове на територията на образователното заведение. Сигналът е бил препратен по подготвеност до районното ръководство на Министерство на вътрешните работи.

Общинската изборна комисия в Ловеч ревизира сигнал за превозване и агитиране на гласоподаватели от член на СИК в село Хлевене. Той е подаден на откритата телефонна линия на Министерство на вътрешните работи, заяви ръководителят на ОИК Валентина Недялкова.

Тя добави, че е подадена тъжба, за това че членове на секционни изборни комисии са получавали неточни инструкции от членове на ОИК по отношение на действителността на бюлетините.

"Веднага сме подхванали ограничения и се свързваме с всички ръководители на СИК, с оглед уточняване дали са осведомени кое е автентичен и нереален глас, дали имат някакви терзания. Ако имат въпроси, да се извърнат към нас ", уточни Недялкова.

Тя заяви и за примрял ръководител на СИК в Държавната психиатрична болница в Ловеч. Той обаче е прегледан в болнично заведение и се е върнал в комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР