Сигнал за изтичане на мръсни води на плажа във варненския

...
Сигнал за изтичане на мръсни води на плажа във варненския
Коментари Харесай

Няма замърсяване на плажа в Аспарухово, установиха две проверки

Сигнал за приключване на мръсни води на плажа във варненския кв. „ Аспарухово “ в събота провокира незабавна инспекция от специалисти на РИОСВ-Варна. Установено беше, че отпадъчните води от новопостроено заведение се пречистват в локално пречиствателно оборудване за отпадъчни води, след което се употребяват за поливане на палми в саксии, осведомят от екоинспекцията.

Огледът на морските води не сподели съществуване на фекалии и характерна за битово-фекално замърсяване миризма. Не е открито и незадълбочено заустване на отпадъчни води в морето.

След повторна взаимна инспекция на 9 юли, осъществена от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция за Черноморски регион, не е установено замърсяване на морските води. Съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, построяването на краткотрайни обекти и действието им е напълно от компетенциите на общинските управляващи, които са известени за случая.

От началото на летния туристически сезон са осъществени 24 взаимни инспекции от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ на обекти, евентуални замърсители на Черно море и ситуирани наоколо до зоните с води за къпане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР