Сигнал за изсичане на гора около плажа в Черноморец предизвика

...
Сигнал за изсичане на гора около плажа в Черноморец предизвика
Коментари Харесай

​Сигнал за изсичане на гора край плажа в Черноморец предизвика проверки

Сигнал за изсичане на гора към плажа в Черноморец провокира инспекции от кметството и Регионалната екоинспекция. Собственикът на терена на някогашния къмпинг „ Черноморец " е почнал разчистване на шубраци и издънки, а от фирмата-наемател на плажа го упрекват, че по този начин ще се задействат свлачищни процеси и ще затрупат пясъчната линия.

Черноморец, Созопол

Намеренията на притежателя на 40 декара зема са да възвърне остарелия къмпинг „ Черноморец " - с палатки, кемпери и бунгала, само че без бетон. През частния терен минава път и пешеходната алея за плажа, а фирмата- притежател е длъжна да обезпечи достъп до морето.
Георги Георгиев - притежател на терена: Обвиняват ни, че изсичаме гората, а в противен случай, ние я търсим гората. Една гора, с цел да съществува, би трябвало да се почиства и да се поддържа. От 40 години тук нищо не е пипнато........ И ние като притежатели на терена, ползватели, имаме капиталови планове и желаеме да станат нещата както би трябвало. Десислава Коева - наемател на плажа: Ние имаме притенция, че тази сеч, която е към този момент от много време, ще провокира свлачище, което ще унищожи този плаж. До този миг, както виждате, няма никакво барикада, и всичко това може в действителност да провокира свлачище.
Собственикът на терена съобщи, че е стартирана процедура за план за брегоукрепване, защото морето и високите подпочвени води могат да подкопаят пътя.
Георги Георгиев: Сега първата ни процедура е да разчистим храстите, с цел да дойдат способените лица, да снимат, да създадат плана за брегоукрепване. И след което ние ще затворим нашия си парцел. Но когато създадем достъп до плажа. Пешеходен достъп.
Според кмета на курортното населено място спорът сред двете компании е в интерес на хората.
Добри Добрев - кмет на Черноморец: Честно да ви кажа, аз се веселя, че две мощни, две огромни компании работят на територията на къмпинг „ Черноморец ", може би те са и конкурентни една с друга и по тази причина се получават тези сигнали, излъчвания и тези отговори. "
От Регионалната екоинспекция потвърдиха, че терените към плажа не са предпазена територия и те не дават отговор за нея. Новият екокъмпинг би трябвало да проработи през лятото на 2020 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР