Сигнал за едно от престъпленията бил подаден в полицията на

...
Сигнал за едно от престъпленията бил подаден в полицията на
Коментари Харесай

Служители на СДВР арестуваха извършители на грабежи!

Сигнал за едно от закононарушенията бил подаден в полицията на 13 ноември от 23-годишно момиче. Потърпевшата разказала, че предходната вечер, към 21.00 часа, на спирка на градския превоз, наоколо до метростанция „ Бели Дунав “, незнаен мъж, откакто й нанесъл удар, издърпал от ръцете й мобилен телефон.

След извършени бързи оперативно-издирвателни дейности от чиновници на Второ районно управление (на МВР) и техни сътрудници от бранш „ Грабежи “ при Столична дирекция на вътрешните работи е открит и арестуван причинителят - 18-годишен, осъждан. Откраднатата движимост е открита и конфискувана. Събраните материали по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура, а на арестувания е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

С определение на съда причинителят е наказан на 2 години условно и 4 години изпитателен период. На 5 ноември към 23.30 ч. 36-годишен столичанин декларирал в полицията, че е бил атакуван от чужд мъж, който му откраднал мобилен телефон. След подхванати издирвателни дейности от чиновници на Трето районно управление (на МВР) е арестуван причинителят – 46-годишен мъж. Установено е, че арестуваният е престъпно проявен за закононарушения срещу личността и собствеността.

Инкриминираната движимост е конфискувана. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура и на мъжа е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72, след което е променена в непрекъсната мярка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР