Сигнал за дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово.

...
Сигнал за дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово.
Коментари Харесай

Откриха дрон с прикрепена към него бомба край Тюленово

Сигнал за дрон с хипотетична бомба в региона на Тюленово. В обществените мрежи са оповестени фотоси от Радослав Русев. Той твърди, че до късно нощес устройството е било заседнало на скалите и е имало светлинна индикация. Районът е отцепен от полицията. Очаква се по-късно през днешния ден военните да създадат оглед. 

Сигналът е подаден нощес, към 22:00 часа. 

По думите на Русев пред Нова тв в началото от незабавния телефон 112 помислили, че сигналът е подправен. Цялото устройство е дълго сред 3 и 3.5 м, изясни очевидецът, а бомбата – към 50-60 см. В региона има ресторант и хотели, а институциите бездействат към този момент 10 часа, добави Радослав Русев. Гости на хотела, който менажира той, са видели дрона да се носи в морето на няколко километра от скалите, на които е сниман.

Поразяващата мощ е сред 100 и 300 м, споделят военните специалисти.

Димитър Ставрев е специалист от сп. „ Клуб Криле ”. Според него към безпилотния летателен уред има прикрепена мина. „ Това е типична настройка от спора в Украйна. И двете страни употребяват сходни апарати ”, безапелационен е Ставрев. По думите на експерта може да се допусна, че това е един от дроновете, които се употребяват от украинските въоръжени сили за офанзива над Кримския полуостров. „ Сблъсъкът не е бил задоволително мощен, с цел да се взриви устройството ”, добавя специалистът, представен от Нова тв.

Кметицата на Тюленово твърди, че няма информация.

Очаквайте детайлности
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР