Сигнал срещу режисьора Александър Морфов подаде в Комисията за защита

...
Сигнал срещу режисьора Александър Морфов подаде в Комисията за защита
Коментари Харесай

За дискриминация: ГЕРБ подаде сигнал срещу режисьора Александър Морфов

Сигнал против режисьора Александър Морфов подаде в Комисията за отбрана от дискриминация ръководителят на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова. Повод за това е изтеклият през уикенда видеоклип, на който Морфов изяснява пред екипа си по какъв начин е отстранил „ един гербаджийски отпадък “ от представлението „ Хъшове “.

Коментарите на Морфов са по адрес на артиста и някогашен народен представител от ГЕРБ Евгени Будинов, въпреки режисьорът да не загатва цялото му име по време на видеото. То бе оповестено през уикенда във фейсбук профила на депутата от ГЕРБ Тома Биков. 

Аз в никакъв случай не съм крил своите антипатии към Банкя, Борисов и сие... Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да е част от нашето зрелище “, споделя още Морфов в двеминутния фрагмент.  

Сигналът на Десислава Атанасова до комисията за отбрана от дискриминация през днешния ден е за нарушение правилото наедно отнасяне и недискриминация.

Считам за неприемливо ограничение на правото на труд на който и да е български жител на основата на неговата политическа принадлежност “, написа тя до комисарите. И упорства КЗД да образува произвеждане и да постанови налице ли е дискриминация във връзка с Евгени Будинов по признаците „ политическа принадлежност “ и „ убеждения “.

Този сюжет идва директно след различен, проточил се няколко месеца скандал сред Александър Морфов и сегашния пиар на Народния спектакъл Велислава Кръстева – някогашен народен представител от Движение за права и свободи, началник на партийния пресцентър и доближена до Ахмед Доган. Конфликтът стартира, откакто Морфов надраска вратата на Кръстева в театъра с надпис „ Връзки с обществеността на Ахмед Доган “.

Конфликтът ескалира, стигна се до оставки на артисти и режисьори, на взаимни обвинявания сред тогавашния министър на културата Велислав Минеков и шефа на Народния спектакъл Васил Василев. Със или без връзка с тези събития, единственият заменен министър в новия длъжностен кабинет на Румен Радев бе самият Минеков.

Потърсихме за коментар Александър Морфов, само че той приключи телефонния диалог сега, в който разбра защо се отнася. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР