Сигнал срещу одобряването на проект за строителството на 8-етажна сграда

...
Сигнал срещу одобряването на проект за строителството на 8-етажна сграда
Коментари Харесай

Портних праща на прокуратурата проект за сграда в квартал „Чайка”

Сигнал против одобряването на план за строителството на 8-етажна постройка в квартал „ Чайка ” ще изпрати на прокуратурата кметът на Варна Иван Портних.

Сградата би трябвало да се намира до ресторант „ Бялата къща ” и в непосредствена непосредственост до бул. „ Княз Борис I ”, а планът е утвърден на 1 юни от Лидия Цекова, която след отстраняването Виктор Бузев краткотрайно изпълняваше длъжността на основен проектант. Сегашният титуляр на поста Стоян Петков съобщи, че е изправен пред приключен факт, защото планът към този момент е утвърден, макар че са заобиколени разпоредбите за разстояние от прилежащите здания. Той е върнал преписката, с цел да бъдат отстранени нормативните пропуски.

„ В интервала след отстраняването на Бузев някой доста е бързал да мине планът. Този някой е бил толкоз авторитетен, че да накара краткотрайно заместващата госпожа Цекова да се разпише под нещо, което е с много пропуски от юридически темперамент. Виждаме невиждана бърза реакция на общинската администрация. Има подозрения, че планът е обвързван с представители на бизнес листата на милионерите, известната като коалиция „ Алтернативата на жителите ”. Говори се, че лидерът на листата Христо Димитров желае да строи там. Един от представителите в тази листа строи наоколо 17-етажна постройка с над 20 хиляди кв. м РЗП, облагата от която ще е 40 млн. лв.. Тази листа на „ презастроителите ” издига за областен кмет на „ Младост ” досегашния кмет Христо Христов, който отстранихме поради сходни практики като презастрояването в квартал „ Победа ”.Това са презастроителите на града, които след отстраняването на Бузев се сплотяват в мощен тим и потеглят да се намесват в локалните избори ”, разяснява Иван Портних.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР