Сигнал с нова информация за връзки между бившия министър на

...
Сигнал с нова информация за връзки между бившия министър на
Коментари Харесай

Отново има сигнал за връзки на бившия вътрешен министър Младен Маринов с Делта гард

Сигнал с нова информация за връзки сред някогашния министър на вътрешните работи Младен Маринов и притежателите на охранително сдружение "Делта Гард " ЕООД Димитър Спасов – Каратиста и Марин Милчев Русев е изпратила до Министерство на вътрешните работи неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ). Проучване на Actualno.com сподели, че Спасов е сключил контракт за продажба на каузи си в компанията на Русев в края на октомври, 2021 година.

Сигналът на АКФ съдържа докладна бележка от полицейски чиновник при Районно полицейско ръководство Несебър от 2005 година Сигналът е без адресант, само че описаните в него имена и събития насочват към източник от системата на Министерство на вътрешните работи, което го прави наложителен за институционална инспекция.

Докладната бележка, приложена към сигнала, излага информация за прекъсване за инспекция на три леки автомобила през нощта на 26.11.2005 година. Последният от тестваните коли, "Фолксваген Туарег ", благосъстоятелност на сдружението "Делта - С " ООД гр. София, е бил ръководен от Димитър Спасов Спасов от гр. София. Двама от пасажерите в автомобила са се легитимирали със служебни полицейски карти като чиновници на Дирекция "Сигурност, предварителна защита и запазване на публичния ред " (СПООР) в град София. Това са били Младен Найденов Маринов от гр. София и Марин Милчев Русев от гр. София. В автомобила са били още лицата Евгени Цветанов Димитров от гр. София и Николай Иванов Минчев от гр. София. Според сигналоподателя, част от пътуващите и в трите спрени за инспекция коли са били престъпно проявени лица. Това събитие е в допълнение съображение за детайлна инспекция на сигнала. В следствието "Осемте джуджета " бяха изнесени изказвания, че братът на някогашния министър на вътрешните работи Младен Маринов е бил водач и охранител на някогашния шеф на Столичното разследване Петьо Петров – Еврото, чиито неофициален офис в ресторанта "Осемте джуджета " е охраняван от "Делта Гард " ЕООД. След публикуването на всички елементи на следствието "Осемте джуджета " АКФ подаде няколко сигнала до Министерство на вътрешните работи, с които изиска цялостна и задълбочена инспекция на активността на охранителна компания "Делта Гард " ЕООД, както и на възможна съгласуваност на някогашни и сегашни чиновници на Министерство на вътрешните работи с нея. Наследникът на Маринов на поста вътрешен министър Христо Терзийски, който и в този момент е претендент за народен представител от ГЕРБ (от Кюстендилска област) уточни, че осъществените инспекции не са открили нарушавания.

С писмо от 01.09.2021 година служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обаче осведоми АКФ, че предходните инспекции за непозволени дейности на чиновници на Министерство на вътрешните работи са били необективни, както и че фактически в интервала от 01.01.2018 година до 31.03.2020 година пред ресторант "Осемте джуджета " непрекъснато е имало полицейски коли. В писмото се споделя още, че нарушаванията от страна на охранително сдружение "Делта Гард " ООД на територията на РУП Дупница не са били съответно глобени. Там се намира парцел на "Измает " - компанията на Илия Златанов. "Считаме, че новопостъпилата информация поддържа основателните подозрения за нерегламентирани връзки сред висши чиновници на Министерство на вътрешните работи и притежателите на охранителна компания "Делта Гард " ЕООД. Апелираме за нова вътрешна инспекция на дейностите на чиновници на Министерство на вътрешните работи по случая, както и за оптималната бистрота с оглед високия публичен интерес към изнесените в поредицата "Осемте джуджета " обстоятелства ", съобщи Бойко Станкушев, шеф на Антикорупционния фонд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР