Сигнал до всички прокурори чрез главния прокурор подаде днес Христо

...
Сигнал до всички прокурори чрез главния прокурор подаде днес Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов настоява да се провери и съдържанието на първия запис

Сигнал до всички прокурори посредством основния прокурор подаде през днешния ден Христо Иванов. В него се упорства да бъдат тествани деликатно събитията към записа " Лесно е да си елементарен " , чиято достоверност към този момент беше доказана от две външни експертизи. Припомняме, че евродепутатът Елена Йончева разгласи, че е дала записа на външна експертиза.

Според Христо Иванов прокуратурата няма да проверява по същност записа, а ще прикрие по сходство на записите " Ало, Ваньо " и Яневагейт . Тогава прокуратурата ревизира кой е направил записите, само че не изследва наличието им. От тази позиция днешното известие на прокуратурата е извънредно притеснително, тъй като приказва по-скоро за планове за прикриване на наличието. " Сериозният проблем, съгласно Иванов, са акциите против политически съперници.

Това е следващ сигнал, с който желаеме да проверим дали ще се откри един прокурор, който да ревизира дали тогавашният основен прокурор и сегашен основен прокурор , тогавашен зам.-главен прокурор дружно с премиера са възнамерявали интервенции, които в действителност да обслужват политическите цели на ръководещите.
 Елена Йончева: Аудиозаписът с гласа на Борисов е достоверен
Елена Йончева: Аудиозаписът с гласа на Борисов е достоверен

Експертизата има правна стойност

От " Демократична България " напомнят и главните промени, които предлага и показват, че в случай че се реформира и почисти прокуратурата, тя ще реформира и почисти всички останали институции, тъй като прокуратурата държи монопола върху инициирането на наказателна отговорност, изключително що се отнася до корист с власт, нелегално въздействие, корупция и така нататък, т.е. " всичко това, от което страда България. "

" Демократична България " не поддържа концепцията за изцяло унищожаване на поста " основен прокурор ", тъй като премахването му би довело да изникването на 6 " основни прокурори " на апелативно равнище и би могло да докара до " прокурорски феодализъм ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР