Сигнал до прокуратурата за незаконното сметище край Невестино. В близост

...
Сигнал до прокуратурата за незаконното сметище край Невестино. В близост
Коментари Харесай

Незаконно сметище: Защо тонове боклуци се изсипват в дере край невестино?

Сигнал до прокуратурата за противозаконното бунище край Невестино. В непосредственост до реката се е образувало огромно сметище, което съгласно сигнала, събира част от боклука на общината. От там отхвърлят.

Първо осведомих полицията, откъдето ми споделиха, че не могат да създадат първата стъпка, тъй като ще си имат проблем с управляващите, твърди Димитър Димитров, който подава сигнал за противозаконното бунище.

След сигнал до незабавния телефон също не следва развиване, а мъжът подава сигнал в прокуратурата. За да е сигурен, че това е боклукът на Невестино, прави лично следствие.
Незаконно бунище край Невестино: Боклуци се изсипват в дере до реката Гражданин е подал сигнал до институциите за казуса
Поставя проследяващи устройства в неугледни опаковки от мляко и ги изхвърлих в 4 разнообразни контейнера по разнообразни времена. „ След това открих моите маркери тук на сметището “, показва Димитър.

Само за един ден, петък, дължината на сметището се е нараснала с 20 метра.

Мъж с празна каруца идва към боклука. Казва, че не му е за първи път.

По закон отпадъците би трябвало да се извозват до депото в Самоков.
След репортаж на bTV: Районната прокуратура разпореди инспекция за нелегално сметища в Невестино Мъж подава сигнал за тонове отпадъци край кюстендислкото село
Търсим кмета на Невестино. Вместо кмета, идват секретаря и еколога.

Нашия боклук се извозва в община Самоков, твърди екологът.

„ Постоянно имаме проблеми с това бунище, тъй като то, както знаете е затворено, само че е на такова място, че отвред всякой хвърля “, изяснява Мая Арсова, секретар на община Невестино.

Снимка: btvnovinite.bg

От 2019 година, когато сметището е закрито и боклукът се извозва до Самоков, е увеличена такса боклук. Според формалната информация от община Самоков, същата година там са се извозили едвам 135 тона боклуци от Невестино. Според информация в интернет, миналата година общината е генерирала в пъти повече боклук.

Ако прокуратурата откри нарушаване, общината ще бъде глобена. Тази година тя към този момент е била глобявана с 5000 лв. от Регионална инспекция за опазване на околната среда за същото бунище. Тези нарушавания се наблюдават и от Европа, откакто бяха закрити неотговарящите на условията сметища.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР