Сигнал до По света и у нас по темата от

...
Сигнал до По света и у нас по темата от
Коментари Харесай

В Генерал Тошево площадката за загробване се намира върху газопровод

Сигнал до " По света и у нас " по тематиката от Генерал Тошево. Местен гражданин ни разкри, че огромен трап за загробване на диви свине е изкопан върху газопровод, наоколо до помпена станция на града. Незабавната инспекция, провокирана от екипа ни, сподели, че мястото в действителност е определено в нарушаване.

Генерал Тошево, Тунджа

Валентин Вълчев се натъква на изкопни работи преди два дни в полезащитен пояс край квартал „ Пастир " в Генерал Тошево. От служащите научава, че изкопът е очакван за загробване на диви свине като превантивна мярка против африканската чума.
Валентин Вълчев: Парадоксът е, че се намира тъкмо върху газопровод, който зарежда целия град. помпената станция се намира на към 500- 600 метра от това място. Нито, че кабелите още на метър дълбочина са скъсани, продължава да се копае надолу. Само че какви могат да бъдат следствията, дано да отговорят!
По принцип местата за загробване на евтанизирани животни избира Комисия, формирана от представители на БАБХ, Регионална инспекция за опазване на околната среда и съответната община. Когато става дума за диви животни обаче, решението е на локалното Горско и Ловно стопанство,което се съгласува със Североизточното държавно дружество. В съответния случай от Общината услужили на Горското с техника.
Валентин Димитров, кмет на община Генерал Тошево:.Аз персонално в този момент отидох да го ревизира - сигурно не му е там мястото. Теренът ще бъде изравнен и кабелът, който е разкъсан на газопровода би трябвало да бъде по най-бързия метод възобновен.

Ще има нов терен за загробване на инфектирани диви свине, той ще бъде координиран с община Генерал Тошево.

Още по тематиката Разпространение на Африканска чума по свинете у нас
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР