Сигнал до новата антикорупционна комисия (КПКОНПИ) за установяване на незаконно

...
Сигнал до новата антикорупционна комисия (КПКОНПИ) за установяване на незаконно
Коментари Харесай

Погнаха кмета на Пазарджик! От девет години той не е...

Сигнал до новата антикорупционна комисия (КПКОНПИ) за определяне на нелегално добито имущество за кмета на Пазарджик Тодор Попов подаде неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ).

Те желаят комисията да реши дали има съображение за наказване, защото повече от 9 години Попов бил в нарушаване на законовите условия за обявление на евентуален спор на ползи. Причината е, че няма информация за подадена декларация от него на интернет страницата на общината, написа в. Труд .

От 2007 година насам Попов заема длъжността е бил задължен като лице на обществена служба в тримесечен период от влизане в действие на закона през 2009 година да подаде съответния документ.

„ Задължение за подаване на декларация като лице, заемащо висша обществена служба, господин Тодор Попов има и по новоприетия Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Такава декларация също не е оповестена към сегашния момент”, разясняват от Антикорупционен фонд.

Те напомнят и обстоятелства от 2015 година, когато в журанилстическо следствие бе показан парцел на Попов, който бе оценен на 1.5 млн. лева От организацията настояват, че „ високият стандарт на живот на семейството” е в не сходство с приходите на кмета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР